Hogyan lehet megszabadulni a szem alatti táskák és vonalak

Az öregedés a vékonyabb, szárazabb és kevésbé rugalmasabbá teszi a bőrt, ami a CNN Health szerint a vonalakat eredményezi. Az öregedési folyamat gyengíti a szem körüli izmokat is, lehetővé téve a normál zsírt, hogy segítse a szemet az alsó szemhéjakra való áttéréshez és puffadást okozni. Amikor a folyadék felhalmozódik ebben a térben, a zsákok megjelenése romlik. A szemtáskák és a vonalak általában kozmetikai szempontból aggodalomra adnak okot, és ritkán jelennek meg az alapvető egészségügyi problémák. A szemtáskák és vonalak megjelenésének csökkentése általában otthoni kezelést igényel, nem orvosi beavatkozást igényel.

A szemtáskák alatt

Alapos nyomáson hűvös, nedves mosogatóruhát alkalmazzon a szemére. A hűvös, nedves tea zsákok, a hűtött teáskanál, az uborka szeletek és a hűvös szemmaszkok ugyanazt a célt szolgálják, mint a hűvös tömörítés.

Az Eye Lines alatt

Javítsa alvási szokásait. A legtöbb felnőttnek átlagosan hét-nyolc órát kell aludnia minden éjjel, a CNN Health szerint.

Növelje ágyad fejét. Egy extra párnával vagy a matrac fején tartva segít megállítani a folyadékot a szeme alól felépülve alvás közben. Azt is megpróbálhatod elhelyezni hat hüvelykes fa blokkokat a fejtámla alatt.

Kezelje az allergiákat. Az allergiák fontos szerepet játszanak a vörösvértestek és a viszketés által okozott szemtompókban. Kerülje az allergéneket, vagy használjon antihisztamint a duzzanat csökkentésére.

Csökkentse a sóbevitelét. A felesleges sófelvételből származó folyadék-visszatartás a szem puffadtságához vezethet.

A szemtáskák alatt rejtegetővel kell elrejteni. A legjobb, ha sötétebb árnyalatot használsz, mint az alapjaid a szemed alatt. A világosabb árnyalatok hangsúlyozzák a zsákokat. Ahhoz, hogy felhívja a figyelmet az íriszeire és távol tartja az alsó szemtáskákat, tegyen egy kis kiemelőt a szeme belső sarkába.

Szemkrémet vagy gélt alkalmazzon lefekvés előtt és reggel. A nem dermedt bőr kiszárad, és a bőrsejtek zsugorodását okozza, ami finom vonalakat és ráncokat eredményez.

Olyan bőrápolási termékeket alkalmazzon, amelyek tartalmaznak fényvédőt. Győződjön meg róla, hogy a bőrápolási termékek védik a bőrt mind az UVA, mind az UVB sugárzástól, 15 vagy több SPF-vel, ajánlja a CNN Health szakértőinek. Ez megóvja a finom bőrt a szem körül a napfájástól, ami ráncokhoz vezet.

Leszokni a dohányzásról. Amint azt a CNN Health honlapján is megjegyezzük, javíthatja a bőrszínt és a textúrát, valamint megakadályozhatja a jövőbeli ráncok kialakulását a dohányzásról való leszokással.