Hogyan hajlamosítják a szőrtüszőket és ösztönözni az új növekedést természetesen

A Medline Plus szerint a haj havonta néhány hüvelykkel nő. A legtöbb ember évente körülbelül 6 hüvelyk növekedési ütemet tapasztal, azonban ez egyénenként változhat, például betegség, táplálkozás és stressz alapján. Minden haj egy növekedési cikluson megy keresztül, amely magában foglalja a növekedés időtartamát, a pihenőidőt, majd az elöntést vagy a leesést. Ha hajhullásról van szó, vagy csak azt szeretné, hogy a hajad gyorsabban növekedjen, előfordulhat, hogy néhány egyszerű technikával elősegíti a haj növekedését. Azonban konzultálnia kell orvosával, ha szokatlan hajhullást tapasztal.

Masszázálja a fejbőrt mandulaolaj, rozmaring és borsmenta illóolaj keverékével. Adjunk hozzá három vagy négy csepp borsmentát és rozmaring illóolajat egy evőkanál mandulaolajhoz, és naponta kétszer masszírozzuk a fejbőrt. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint ezek az illóolajok elősegíthetik az új hajnövekedést, ha fejbőr masszázst használnak.

Dörzsölje a friss csalán levest a fejbőrébe. Bár nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez elősegítené a szőrnövekedést, a gyógynövényeket és a hagyományos orvosok gyakorlati szakemberei ezt a gyógyszert javasolják a haj növekedésének ösztönzésére, a Rodale’s Illustrated Encyclopedia of Herbs szerint.

Tisztítsa meg haját és fejbőrt hetente egy tisztító samponnal. A samponok tisztító hatása segít eltávolítani a szennyeződéseket, a felesleges olajat és a maradékokat a fejbőrödből és a szőrtüszőkből. Azonban ne cserélje rendszeresen sampont tisztító samponnal. A samponok tisztítása általában túl kemény a mindennapi használatra.

Minden reggel dörzsölje a fejbőrét cayenne bors és vodka keverékével. Keverjük össze három uncia cayenne bors 1/5-ös vodka és jól rázzuk. Dörzsölje kis mennyiségű keveréket a fejbőrébe reggel. Ez segíteni fogja a hajhagymákat és elősegíti a véráramlást a fejbőrére, mondja Riquette Hofstein, a Riyadh Beverly Hills-i Riquette Nemzetközi Szalon tulajdonosa, a “Grow Hair Fast: 7 Steps to a New Hair Head” című könyvében 90 nap alatt. ”

Vegyünk egy B-vitamin komplex kiegészítést. Hofstein szerző szerint a B-komplex vitaminok és különösen a B-vitamin biotin szükségesek az új hajnövekedés ösztönzéséhez és a hajhullás megelőzéséhez.

A haját minden reggel és este hajlítsa meg természetes sörtéjű kefével. A haj kefélése serkenti a hajhagymákat és elősegíti az új hajnövekedést azáltal, hogy növeli a fejbőr véráramlását.