Hogyan kell abbahagyni a dohányzás gyomfajta hideg pulyka

A Mental Health America szerint számos kábítószerrel kapcsolatos tünet létezik, beleértve a gyakori használat, a gyógyszer hatásainak toleranciáját és a pszichés függőséget. A legtöbb kezelési program az anyagtól való tartózkodás és a tanácsadó vagy helyreállítási támogató csoportokban való részvétel felé irányul. A Nemzeti Kábítószer-ellenes Intézet szakértője megjegyzi, hogy azok az egyének, akik megpróbálják csökkenteni vagy megállítani az anyag gyakori használatát vagy visszaélését, konzultáljanak az orvosokkal és a mentális egészségügyi szakemberekkel, hogy olyan konkrét tervet készítsenek, amely a lehető legjobban szolgálja az igényeiket.

A dohányzásról való lemondásról konzultáljon az orvosokkal. A kábítószer-visszaélésekkel foglalkozó nemzeti intézet szerint számos páciensekkel való visszaéléssel foglalkozó egyén az orvos és a mentálhigiénés szakember közötti konzultáció előnyeit élvezheti a szünet előtt. Az orvosi szakemberek javasolhatják egyes gyógyszerek alkalmazását, ha az egyén lelki egészségre utaló tüneteket mutat, és ha a gyógyszerek segíthetnek az egyéneknek hatékony, személyre szabott terv kialakításában az elvonási tünetek megszüntetéséért és kezeléséért.

Készítsen ki egy kilépési tervet, beleértve egy adott felhasználási dátumot és egy napi tervet, hogy tartózkodjon a felhasználástól. A Nemzeti Kábítószer-ellenes Intézet megjegyzi, hogy a terveknek figyelembe kell venniük egy ember életmódjának számos aspektusát, beleértve a stresszkezelést és azt, hogy az egyén milyen változásokat hozhat, amelyek támogatják a drogmentes életmódot. A változások közé tartozhat az új tevékenységek kiválasztása, bizonyos helyek vagy emberek elkerülése, valamint támogatói csoportok üléseinek vagy egyéni tanácsadásnak a meglátogatása.

Ossza meg a tervet családjával és barátaival. Az Alkohol-bántalmazás és az Alkoholizmus Országos Intézete megjegyzi, hogy a szeretettek és barátok támogatása kritikus lehet az absztinencia szempontjából. Kommunikáljon közvetlenül az emberekkel az absztinencia sajátos tervével és fontos szerepekkel a tervben. Őszintén szólva a probléma és a lehetséges megoldások segítségével a többiek támogatják a tervet a nehéz napokon.

A droghasználaton túlmutató identitás kialakítása. A Mental Health America szakemberei megjegyzik, hogy az emberek, akik csökkentették vagy kilépték az anyagot, gyakran növelik az időt és javítják az egészségüket, mert gyakoribbak. Ha az egyén fenntartotta a kábítószerrel való tartózkodást, akkor fontolóra vehet új tevékenységeket, például egyetemi kurzusokat, hobbi vagy sportágakat. A legalább egy új törekvés kiválasztása gyakran növeli az önbecsülést, és lehetővé teszi az egyén számára, hogy új készségeket állítson elő.