Hogyan kell kezelni az akne excoriee

Az akne excoriee az a következménye, hogy felhúzza a pattanást, vagy más módon felveszi a foltokat. Maga a pattanás válik a szervezet hormonális változásaira válaszul, a sérülések rosszabbodnak és potenciálisan megfertőződhetnek a szedés kényszer viselkedése révén. Az Új-Zélandi Dermatológiai Társaság Dermnet NZ információs szolgálata beszámol arról, hogy a stressz és a depresszió két olyan körülmény, amely miatt Ön pattanáskor kiválaszthatja. Az obszesszív-kompulzív rendellenesség lehet egy másik feltétel, amely egybeesik az akne excoriee-val. Az akne excoriee kezelése magában foglalja mind a fizikai kezelést, mind a viselkedési változásokat.

Alkalmazzon helyi pattanás elleni gyógyszereket tartalmazó benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat a pattanásokra, az orvos utasítása szerint vagy a termék csomagolásán. A gyógyszer hatóanyaga tisztítja a pattanást, de hatástalan lesz, ha minden alkalommal megnyitja a sérüléseket, amikor gyógyulni kezd.

Beszéljen egy terapeutaval, hogy elérje a helyreállítást. A mentálhigiénés szakember képes diagnosztizálni a társult körülményeket, javaslatot tesz a stressz stratégiák kezelésére és segít megismerni a viselkedés megváltoztatását.

Gyakorolja az önszabályozást olyan nyilatkozat megírásával, amely világosan meghatározza, hogyan fog megbirkózni a pattanások kivédésével. Gondolkozz el azon módokon, amelyeken megállíthatod magad, hogy elkezdd válogatni és mit fogsz csinálni. Például ha a munkahelyi stressz a bőrszedéshez vezet, mondja el magának, hogy ötperces szünetet tart, amikor a nyomás felépül. Tartalmazz magad ösztönzőket a sikered megünneplésére.

Vegyen antidepresszánsokat vagy antipszichotikus szereket, hogy segítsen megszegni a szokásaidat, és megszüntesse a pattanások kivédését. A “Dermatology Times” 2000. szeptemberi számában beszámoltak arról, hogy az olanzapin nevű gyógyszer hasznos lehet. A Dermnet NZ kifejti, hogy az SSRI antidepresszáns gyógyszerek szintén segíthetnek a rögeszmés-kényszeres viselkedés szabályozásában.