Hogyan kell levetni a brokkolit

49 mg / ½ pohár adag, a brokkoli egy nagy forrás a C-vitamin. Azaz, hacsak nem pusztítja meg főzés közben. Vízben oldódó vitaminként, annál nagyobb a C-vitamin-kontaktus magas hőmérsékletekkel és forró vízzel, annál nagyobb az esélye, hogy a sütési folyamat során elveszíti az egészségügyi előnyeit. A “Blanching” egy módja annak, hogy részlegesen főzzük a brokkolit, miközben megőrzi mind az ízét, mind az egészségügyi előnyeit. A feketeség elengedhetetlen, ha friss brokkoli fagyasztását tervezi.

Vágja le a vastag, fás szárat minden brokkoli csomó egy éles konyhai késsel. Válasszuk el az egyes szárakat az egyes virágokba, és szeleteljük a nagy virágokat félig hosszában úgy, hogy az ültetvények ne legyenek 1 1/2 hüvelyk szélesek.

Mossa le a floretteket egy hideg folyóvíz alatt egy szűrőn.

Töltse ki a 8- 10-qt. Pörkölt 2/3 tele vízzel és tegye fel a vizet a főzőlap tetejére. Adjuk hozzá a brokkoli virágokat, fedjük le a fazékot, és állítsuk be a konyhai időzítőt négy percig.

Távolítsa el a brokkoli floretteket a potból egy nagy, hornyolt kanállal, ha újra felhasználja a vizet, vagy üríti ki a brokkolit egy szemcseszórásba, hogy lefolyjon. Tálaljuk forró vagy hűvös, hogy továbbra is tárolja a tárolást.