Hogyan lehet a térd feletti ráncokat simítani

Öregedéskor a bőred elveszíti a rugalmasságot a szervezeteden, elősegíti a ráncokat és a bőrt. Ez magában foglalja a térd feletti területet. A térdráncok megnehezíthetik, hogy a szenvedő nyáron viseljen rövidnadrágot vagy szoknyát, mert mások rettegnek a ráncoktól. Vannak kezelések, amelyek otthoni gyógymódoktól a plasztikai sebészetig terjednek, hogy segítsenek csökkenteni a térdráncokat és zsákokat.

Naponta hámozzon térdre, hogy stimulálja a bőr kollagén termelését és növelje a véráramlást a területre. A fürdés közben használjon lufát vagy testkefeet kis mennyiségű tisztítószerrel. A helyi gyógyszertár vagy kiskereskedelem szépségápolási helyén elérhető testzsírok is segíthetnek, bár mélyebb hámlás érhető el luffa vagy testkefe segítségével.

Hidratálja a térdét alaposan, hogy egészséges legyen a bőr. A megfelelően nedvesített bőr általában egészségesebb és gyorsabban gyógyul. Használjon nedvesítőszert, amely shea vajat vagy retinoidokat tartalmaz. A retinoidokat széles körben használják a bőrgyógyászok a ráncok elleni küzdelemben.

Gyakorolja lábát a sekély térdgörbék, a jóga vagy a Pilates segítségével. A keskeny térdkanyarok a felső és az alsó térdet a combokkal és a borjakkal együtt működtetik. Állj egyenesen, tartva a stabil széket. Lassan térdre térjen, mintha egy széken ülne. Csinálj két 12-15-szörömet kétszer-háromszor hetente, az ismétlések feldolgozásával, amint a tested megszokja a gyakorlatot. Miután megszokta ezt a gyakorlatot, hozzáadhat súlyokat és eltávolíthatja a széket az egyensúly javítása érdekében.

Az SPF 15 vagy annál magasabb fényvédőjét szabadban kell tartani. A bőr UV-sugárzás elleni védelme megakadályozza a bőr további sérülését és ráncosodását. A bőre megvan a lehetősége arra, hogy megtartsa a nedvességet pigmentációs bomlás és kollagén rostok megszakítás nélkül.