Hogyan lehet főzni egy csontozatlan pulyka mell egy le creuset kerek francia sütőben

Az összes kártyatároló gépezet felkiáltja a Le Creuset francia kemencéjének erényeit. A meglehetősen kedvelt holland sütő, ez a világos, zománcozott, öntöttvas edény az egyik legszebb edénynek számít. Egy francia cég, a Le Creuset 1925-ben kezdődött, amikor Armand Desaegher és Octave Aubecq kombinálta tehetségüket, hogy létrehozzák ezt a legendás edényt. A francia sütő egy sokoldalú edény, amely mindent megtesz a főzőedényektől a hibátlan coq au vin létrehozásáért. Ha általában egy pulykamellet sült a sütőedényben, próbáld ki a Le Creuset francia kerámiák egyikében.

Öblítse le a pulykamell hideg vízzel. Szárítsa meg papírtörülközővel, és helyezze be a mellét egy 3 gallonos újratölthető műanyag tasakba.

A sót, a cukrot és a vizet összekeverjük egy tálban, és alaposan keverjük össze. Öntsük a saláta keverékét a pulyka mellére a zsákban. Adjunk hozzá négy és öt zsálya gallyat, távolítsuk el a levegőt és zárjuk le a zsákot. A pulykamellet a hűtőszekrényben egyik napról a másikra áztassa.

Távolítsa el a táskát a hűtőszekrényből, és vegye ki a következő napon. Engedjük, hogy a pulyka szobahőmérsékleten kb. 30 percig enyhén felmelegedjen. Vegye ki a mellet a sóoldatból, és hideg vízzel öblítse le. Alaposan szárítsa meg papírtörlővel.

Melegítse fel a sütőt 500 fokkal. Ha a francia sütő műanyag fogantyúval rendelkezik, akkor nem tudja használni ezt a hőt, és a hosszabb ideig a legmagasabb megengedett hőmérsékleten történő főzéssel kell kompenzálni.

Helyezze a pulyka mellét egy tányérra, és óvatosan illessze az ujjait a bőr és a mell között. Miután elegendő volt a bőr fellazulásával, dörzsölje az olívaolajat az egész mellrészen a bőr és a hús között.

Megolvad a közepes láng közepén a vajat a francia kemencében. Távolítsa el a serpenyőt a hőtől, miután a vaj megolvadt.

Hajtsa a sárgarépát, az almát, a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfürtöket a francia sütő alján. Helyezzük a pulykamellet a zöldségek és gyümölcsök tetejére. Helyezzen be egy hőmérőt a mell vastagabb részébe, elkerülve a csontot. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt ajánlja, hogy a hús biztonságos fogyasztásra készüljön, és a pulykát 165 ° C-ra kell főzni.

Megszórjuk a mellet borssal.

Helyezzük a fedetlen Le Creuset edényt a sütőbe, és főzzük 10-15 percig, vagy amíg a bőr el nem kezd barnítani.

Csökkentse a hőmérsékletet 350 fokra, és illessze be a fedelet a edénybe.

Főzze a pulyka 1 1/2 és 2 óra között, vagy amíg a hőmérő nem regisztrál biztonságos hőmérsékletet. Alkalmanként dobja a mellet a csésze alján lévő gyümölcslevekkel.