Hogyan lehet lefogyni és formában alakulni a c-szakasz után

Kilenc hónap alatt, amikor egy nehéz baba hasát hord, valószínűleg több mint készen áll arra, hogy visszanyerje ismerős testét. A cezarei szakaszok többet jelentenek a testénél, mint a nem egyszerű hüvelyi szállítások, mert nagy műtétre számíthatsz. A gyógyulás, a könnyű testmozgás, az izomtatás és a jó táplálkozás megfelelő egyensúlya révén el tudod érni a célsúlyodat, és fejlesztheted az erejét és az állóképességedet.

Várja meg, amíg látja az orvosát az első követő időpontra. Lehet, hogy készen állsz, de a behatolás helyén és a gyógyító szövetek egy másik történetet mesélhetnek. Átlagosan hat hétig tarthat, mielőtt készen áll a gyakorlásra, az Iowa Kórházak és Klinikák egyeteme szerint.

Indítsa el a hasizmok erősítését és szigorítását néhány könnyű légzési gyakorlattal, amelyek a hasizmok működését szolgálják. Ezeket a gyakorlatokat a C-szekció utáni első naptól az Ohio állam Egyetem szerint végezheti el. Helyezze a kezét vagy a párnát a behatolás helyére és lélegezze be mélyen, töltse fel a membránon annyi levegőt, amennyit csak lehet. Exhale lassan, és ismételje meg, amíg az izmok fáradtnak érzik magukat. Ismételje meg naponta többször.

Egyél táplálékkal, alacsony telített zsírral és több cukorral. Ez segít csökkenteni a súlyát, és támogatja a gyógyulást és a robosztus tejtermelést. A MayoClinic.com szerint válasszon teljes kiőrlésű gabonát, friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint alacsony zsírtartalmú fehérjeforrásokat. Győződjön meg róla, hogy csak akkor eszik, amikor éhes vagy.

Fontolja meg a szoptatást a baba. Az amerikai Dietetikai Egyesület 1993. áprilisi folyóiratában megjelent tanulmányban megállapítottam, hogy a szoptató anyáknak nagyobb súlyt kell veszteniük, gyorsabban, mint az anyukák, akik táplálják az ételt. A szoptatás felhívja a szervezetet, hogy más kalóriákat éget, amint megteremti és újratölti a tejeskínálatát.

Indítsa el a kardio programot, amely alacsony hatású, de szívritmusnövelő tevékenységeket, például gyaloglást vagy úszást foglal magában. Felmelegedés előtt edzés és lehűlés után, hogy elkerülje az izom törzs vagy sérülés. Ezeket a gyakorlatokat legalább hetente háromszor kell elvégezni, az Iowa Kórházak és Klinikák egyeteme szerint. Végezzen izomerősítő gyakorlatokat az off-napokon, mivel az izmok növelik a fitnesz szintjét és több kalóriát égetnek. Ne hagyja abba a gyakorlást, ha tapintási érzést érez a behatolási helyén, vagy hányingert, szédülést vagy bármilyen fájdalmat okoz. Kezdje lassan és építsen vissza a terhesség előtti edzésprogramjába.