Hogyan lehet megmondani, hogy a szőrtüszők élnek-e

A “The Science of Hair Care” szerint a hajhagymák a haj gyökerei. Hajhagymák nélkül a haj nem tud nőni. Ha hajhullásról van szó, akkor lehet, hogy aggódik a hajhagymáinak egészségét illetően, és megkérdőjelezheti, ha élnek. Bizonyos esetekben az Alapítványok és a Felnőtt Egészségügyi Nevelés szerint egyszerű meghatározni, hogy a hajhagyma él. Más esetekben azonban konzultálnia kell egy orvossal, hogy segítsen meghatározni, hogy a hajhagyma él.

Vizsgálja meg a fejbőrt tükörben, különös figyelmet fordítva a fejbőr bármely területére, ahol a haj különösen vékony. Ha az új szőrnövekedést észleli, ami valószínűleg a legszembetűnőbb a ritka területeken, a szőrtüszők életben vannak, a “The Science of Hair Care” szerint, mivel a hajhagymákra az új hajok termesztésére van szükség.

Látogassa meg orvosát, hogy megbeszélje a hajhullás problémáit, ha nem látja az új haj növekedését a fejbőr vizsgálatakor. A kezelőorvos segítségével állapítsa meg, hogy jó jelölt-e a fejbőr biopsziájához. Az Alapítványok és a Felnőtt Egészségügyi Nevelés szerint a fejbőr biopszia magában foglalja a fejbőr dermis bevásárlóközpontjának eltávolítását. A hajhagymákat, amelyek a dermisben helyezkednek el, mikroszkóppal nézik és értékelik annak megállapítására, hogy a hajhagyma él.

Hajhúzási tesztet hajtson végre, ha orvosa úgy dönt, hogy szegény jelölt a fejbőr biopsziájára, de úgy érzi, hogy jó jelölt vagy erre a tesztre. Bár a hajhúzási vizsgálat kevésbé pontos, mint a fejbőr biopszia, sokkal kevésbé invazív, ezért diagnosztikai eszközként alkalmazható olyan emberek számára, akik nem hajlamosak a fejbőr biopsziájára az “Alapítványok és felnőttkori egészségi ápolás” szerint. A hajhúzási tesztet úgy hajtják végre, hogy több hajszálat húznak a fejbőrből, és mikroszkóp alatt vizsgálják őket. A tüszők alaposan megvizsgálhatók, és az orvos képes lesz megmondani, hogy a tüszõk élnek-e.