Hogyan lehet megszabadulni a fehérfejektől az orrodon

A fehér fej képződik, amikor a bőr pórusa eltömődik a faggyal, a szervezet természetes olajjal. A fehérvérűek az akne gyakori formái, amelyek gyakran megjelenik az orrán. Bár a fehérfejűek általában kevésbé fájdalmasak, mint a pattanások, a szenvedőt öntudatosabbá tehetik. Lehetséges, hogy otthoni kezelését egyszerű lépésekkel és over-the-counter termékekkel kezelheti. Látogasson el egy bőrgyógyászra, hogy megvitassa az egyéb kezelési lehetőségeket, ha hat hetes napi kezelés után nem éri el a kívánt eredményt.

Egy mosogatószert áztasson meleg vízben. Húzza ki a felesleges vizet, és tartsa a meleg mosogatórongyot az orrán levő fehér fejjel egy percig. A meleg mosogatószer felnyitja a bőr pórusait, megkönnyítve a faggyú és a baktériumok eltávolítását.

Naponta mosson arcot egy gyengéd tisztítószerrel és meleg vízzel. Alkalmazzon szalicilsav krémet, amit a gyógyszertárakban lehet megvásárolni, tiszta ujjaival. Hagyja, hogy a szalicilsav krémet az orrán zavartalanul pihentesse, amíg teljesen felszívódik a bőrbe, ami kb. Öt percet vesz igénybe.

Hideg vizet öntsön az arcodon. A víz hideg hőmérséklete megszorítja a pórusokat, csökkenti annak lehetőségét, hogy a faggyú vagy baktériumok bejutnak a bőr pórusaiba.

Ne használjon olaj alapú sminkeket, napvédőket vagy hidratáló krémet az orrán. Az olajmentes fényvédők és hidratálószerek nem befolyásolják a fehérfejeket alkotó baktériumok elpusztításának folyamatát. Elkerülve, hogy a kozmetikumokat az orrán alkalmazza, miközben a fehér fejeket harcolja, a leggyorsabb helyreállításhoz vezet. Ha azonban kozmetikumokat kell használnia, az olajmentes kozmetikumok a legjobb választás, mivel kevésbé valószínű, hogy eltömítik a pórusokat, és további fehérfejet hoznak létre.