Hogyan sütjük padlizsánszeleteket olívaolajjal és sóval

A padlizsánszeletek egészséges és ízletes választékot kínálnak egy mellékételhez vagy egy gazdag bázishoz a bonyolultabb ajánlatokhoz. A sült-padlizott szeletek bonyolultak lehetnek, mert a nyers tojásos tésztát az olajjal, mint egy szivacs szitálja. Az olívaolaj és a só nagyszerűen kiegészítik a sült tojásos szeletek ízét, de ennél többet kínálnak. A padlizsánszeletek sózása segít kivonni az extra nedvességet, és az olívaolaj ösztönözni fogja a selymes textúrát, melyet a padlizsán receptjeinek köszönheti.

Alaposan mossa meg a padlizsánt, különösen akkor, ha a szeletekre kívánja hagyni a héjat, ami segít a körök megtartásában. A padlizsán számos légzárat tartalmaz, az Exploratorium Anne Gardiner szerint, és ennek következtében összeomlik, amikor főz, és elnyeli az olajat.

Szeletelje le a padlizsán végeit, és dobja el őket. Szeleteljük a padlizsán maradékát keresztben, olyan darabokban, amelyek legalább olyan vastagak, mint a hüvelykujjad. Minél vastagabbak a szeletek, annál jobbak lesznek a formák.

Sózza fel a szeleteket mindkét oldalán, és tegye be őket egy mosogatóval. A só vonzza a nedvességet a padlizsánszeletekből, és kiválik a gyümölcslevekből, amelyek felelősek a keserűségért, amit egyesek a padlizsán evés közben tapasztalnak. Hagyja hagyni a szeleteket a szűrőtölcsérben legalább egy órán keresztül, hogy megbizonyosodjon arról, hogy teljesen lecsöpögtek.

Öblítse le a sózott padlizsánszeleteket finoman hűvös hideg vízben. Óvatosan nyomja ki a felesleges vizet a padlizsánszeletek lenyomásával a lapos tenyerei között, hogy megőrizze alakjait. Szárítsa meg papírtörlővel.

A sütőedény alját ecsetelje olívaolajjal, és enyhén megszórja sóval. A tengeri só vagy kóser só a legjobb, de a sima asztali só is jó. Használjon sót és olajat takarékosan, mert a padlizsán abszorbeálja az olajokat és ízeket, mint a tofu.

A padlizsánszeleteket egyrétegben fektesse le az olajozott és sózott sütőedénybe. Mindegyik tetején egy vékony réteg olívaolajjal megkenjük az apróra vágott sót.

Sütjük a padlizsánszeleteket kb. Egy óráig, amíg puha, vajas és enyhén pirított. Amikor a szeletek teljesen zihálóak és áttetszőek, akkor tisztán illik.