Hogyan távolítsuk el a klórt a színezett hajból

Mielőtt beválna a medencébe ezen a nyáron, ne felejtse el megvédeni a bundájukat a baktériumölő vegyi anyagoktól, amelyek a víz felszínénél hevernek. Igaz: A klórral töltött medence durva lehet a haján, különösen ha a hajad színe kezelt. Ez a színnövelő szer és a medence vízkezelése szőke haj zöldet válthat ki, és minden hajszínt megőrül és kiszárad. A már leválasztott klór eltávolításához olyan termékeket kell használni, amelyek célja a vegyi anyagok és szennyezések eltávolítása.

A klónozott medencében végzett úszás után azonnal öblítse ki a haját klubszódával. A Cosmopolitan magazin megjegyzi, hogy ez hatékonyabb módja a klór eltávolítására, mint a csapvízzel való leöblítés.

Mossa meg a haját egy tisztító samponnal, hogy megszabaduljon a lerakódott klórtól. Az Elle magazin olyan sampont ajánl, amely illóolajokat és botanikai kivonatokat, valamint ecetet tartalmaz. Ez a sampon azt állítja, hogy tisztítja a hajad, eltávolítja a maradékokat, miközben lágyítja és erősíti. Biztosítja, hogy minden hajatípus számára biztonságos legyen, beleértve a színes hajat is. Használja ezt a sampont naponta egyszer, amíg a klórt el nem távolítja a hajból, majd váltson át minden második napra. Ez megakadályozza, hogy több klórt helyezzen el a szálakra, miközben megőrzi hajszínét.

Szórja át a haját, miközben még nedves a hidratáló spray-vel. Ez védi a színezett hajat a klór, a nap és egyéb környezeti tényezők okozta káros és szárító hatásoktól, a Cosmopolitan szerint.

A színkezelt hajra tervezett mélyhűtőt hetente egyszer alkalmazzuk, hogy megakadályozzuk a klór okozta elhalványodást. A Cosmopolitan olyan kondicionáló fényt ajánl, amely megígéri, hogy a hajszíned egészségesebbé és tartósabbá válik, valamint segít megőrizni a színészei látogatásai között. Alkalmazza ezt a kondicionálót a haj gyökerétől a vége felé, majd alaposan öblítse le.