Milyen gyakran tudok csinálni bikram jóga?

Bikram Choudhury, a jóga Bikram stílusának alapítója szerint naponta egyszer vagy kétszer meg kell tennie a Bikram jógát legalább 100 napig, hogy javuljon. Bár ez igaz lehet, ha a 26 póz több mint 90 percen át 100 fokos hőmennyiségnél nagyobb teljesítményt nyújt, akkor azok egészségvédelmet jelenthetnek azok számára, akik nem ismerik a jóga gyakorlatának intenzitását. A Bikram jóga indítása előtt konzultáljon orvosával.

A Bikram jógát forró jóga néven is ismerik, mert Choudhury által kifejlesztett 26 különböző jóga poszt elvégzéséhez több mint 100 fokos fűtött stúdióban van szükség. A jóga gyakorlásának előnyei közé tartozik az izmok és az ízületek fokozott lágyulása és mobilitása, valamint az oxigénellátás növelése és a szervezetben az idők során felépített toxinok természetes öblítése.

Miközben az orvosok egy része megegyezhet abban, hogy a szélsőséges hőségben való gyakorlás növelheti a rugalmasságot, és esetleg bizonyos betegségeket is segíthet, a tudományosan megvizsgált vagy igazolt bizonyítékot a forró jóga testének méregtelenítésére alapozva. Míg a forró jóga könnyedén gyakorolható az egészséges egészséggel rendelkezők körében, a gyermekek vagy a 60 év felettiek a melegvérzés fokozott kockázatának köszönhetően a forró jóga ellen irányulnak.

A tipikus Bikram jóga osztály szobahőmérséklete 105 fok. Az intenzív hőben történő munkavégzéshez kapcsolódó problémák közé tartoznak a hőgörcsök és a hőelvezetés. A hőkibocsátás tünetei magukban foglalják a magas pulzusszámot, amely még az edzés után is felemelkedik, szédülés, fejfájás, émelygés, hányás, görcsök, fáradtság és gyengeség. Ha ezeknek a tüneteknek bármelyikét tapasztalja a jógaosztály során, akkor hagyja abba a gyakorlást, lépjen ki a hőtől, sok folyadékot inni és pihenjen. Ha tünetei továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz.

Vannak óvintézkedések, amelyeket megtehetsz, hogy elkerüld a betegségedet vagy sérülést, mert a Bikram jóga osztályának melegében gyakorolsz. Rengeteg vizet vegyen magával osztályba és gyakran inni, hogy elkerülje a kiszáradást. A ruhák legyenek könnyűek. Minél csupaszabb a bőr, annál jobb, ha könnyebbé teszi a hőt kevesebb ruhával. Akkor is módosíthatja pózjait az osztály ideje alatt, ha szükséges, különösen akkor, ha új vagy a Bikram stílusú jóga vagy nem gyakoroltál hosszú ideig.

Előnyök

szempontok

figyelmeztetések

óvintézkedések