Hogyan lehet megszabadulni a dohányzó ráncaiból

Bár a finom vonalak és ráncok az öregedés normális részévé válnak, bizonyos szokások nagyobb valószínűséggel teszik valószínűbbé, hogy korai korban ráncokat alakítanak ki. A dohányzás felgyorsítja az öregedést és a ráncosodást, különösen a száj és a szem körül, a Mayo Clinic szerint. Szerencsére számos kezelés segíthet a bőrt fiatalabb állapotba helyezni.

A dohányzás azonnal leáll. A dohányzás folytatása ronthatja a ráncokat és hozzájárul az új ráncok kialakulásához. Most már a dohányzást követően is megszabadulhat a bőre felépítésétől és megjelenésétől, a Mayo Clinic szerint.

Mindig vigye a fényvédőt. USA Today’s Health Encyclopedia kifejti, hogy a napsütés hozzájárul a ráncok kialakulásához és rontja a meglévő ráncokat. Vigyázzon a fényvédőre, mielőtt a kozmetikumot választja, vagy a beépített napvédelmet választja.

Próbáljon meg egy over-the-counter gyógyszert, amely tartalmaz glikolsavat vagy retinolt, hogy megszabaduljon az enyhe dohányos ráncoktól. A bőrgyógyász erősebb gyógymódokat írhat elő, mint például a tretinoin vagy tazarotén, olyan ráncok kezelésére, amelyek nem reagálnak az over-the-counter krémekre.

Távolítsa el a ráncokat a szem és a száj körül a vegyi hámlással. A kémiai hámlás során a bőrgyógyász közvetlenül alkalmazza a savas oldatot az arcra, hogy megégesse a ráncos bőreket. Ahogy a kezelt terület meggyógyul, egészségesebb, simább bőr fog növekedni a helyén.

Kérje meg kezelőorvosától a botulinum toxin injekcióit, vagy Botoxot, hogy csökkentsük a ráncok megjelenését. Ezek az injekciók az Amerikai Orvosi Akadémián az Arc-műanyag és a Rekonstruktív Sebészeti Akadémia szerint megbénítják vagy gyengítik az izmokat a száj körül, hogy megszabaduljanak a bőr gyűrődésétől, amelyet a száj ismételt mozgása okoz az inhalálás és a cigarettafüst kilégzése során. A kollagén és a hialuronsav injekciók elősegíthetik a ráncok enyhítését is.

Lézeres terápiát kapnak a sérült, ráncos bőr elpusztítására és az új kollagén rostok termelésének ösztönzésére. Többszörös kezelésekre van szükség általában, de a legtöbb esetben szigorúbb, simább megjelenést kölcsönöz a bőrnek.

Kezelje a ráncok súlyos eseteit arcbőrrel. Ez alatt az eljárás során egy plasztikai sebész eltávolítja a felesleges zsírt és a bőrt az arcon, és megszigorítja az alatta lévő szöveteket és izmokat, hogy fiatalabb, simább megjelenést biztosítson a bőrének. A Mayo Klinika szerint az arcbőrjavítás előnyei legfeljebb 10 évig tartanak.