Mennyi vére van a nőnek a menopauza után?

A menopauza után a test vasérzékenységének szükségessége miatt nem kell az elveszett vasat a havi menstruációval pótolni. A posztmenopauzális vaskövetelmények az Ön étrendjétől és egészségi állapotától függenek. Kérjen tanácsot a táplálékkal orientált egészségügyi szakembertől, hogy meghatározza az optimális vasszintet, hogy elkerülje az egészségügyi kompozíciókat túl kevés vagy túl sok vasból.

Oxidatív stressz

Néhány szakértő ajánlott napi 9 milligramm-os adag bevételét a menopauza utáni nőknél, a napi ajánlott adag körülbelül felét a premenopauzális nőknél. A túl sok vaskeverés a táplálkozáson vagy a táplálkozáson keresztül a cardiovascularis betegségek fokozott kockázatához vezethet azáltal, hogy előmozdítja az oxidatív stresszt okozó szabad gyökök termelését, jegyzi meg Marianne Legato, M.D., a “Mit kell tudniuk?” Című könyv társszerzője. A magas vasszint szintén növelheti az alacsony sűrűségű lipoprotein, az LDL, a koleszterin rossz formáját. A menopauza utáni nők, akik a vörös húsokban és a dúsított gabonafélékben fogyasztják a táplálékot, biztonságosabbá tehetik a vasraktárakat.

Vegetáriánus étrend

Ha vegetáriánus nő vagy, aki a posztmenopauzás időszakban van, akkor a vasfogyasztásnak körülbelül 1,8-szeresnek kell lennie a húsevőknek, mivel a vegetáriánus forrásokból származó vas alacsonyabb abszorpciója következtében jelentkezik Sharon Rady Rolfes, a “Normál És a klinikai táplálkozás. ” A szigorú vegetáriánusnak terveznie kell, hogy vegetáriánus forrásból naponta körülbelül 16 milligramm vasat kapjon. Továbbá bizonyos élelmiszerek, mint a kenyérsütés és a fermentált szójatermékek miso és tempeh is zavarhatják a vas felszívódását. Határozza meg ezeknek az ételeknek a bevitelét, vagy ha rendszeresen megeszed, vegye figyelembe ezt az étkezési vas bevitel számításakor.

Anémia

A vashiány csökkent követelménye ellenére néhány posztmenopauzális nő a vas-hiányos vérszegénység jeleit mutatja, a Journal of the American Dietetic Association 2011. áprilisi számában közzétett tanulmány szerint. A Nőgyógyászati ​​Kezdeményezés részeként a Népegészségügyi Intézmények által végzett női egészségügyi kérdések hosszú távú vizsgálata során több mint 93 ezer menopausán átesett nő vett részt 50-79 éves korban. Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők 5,5 százaléka hiányos volt A vérszegénységhez kapcsolódó tápanyagok, beleértve a folsavat, a B-12-vitamint, a C-vitamint és a vasat. Azok, akiknek legalább három kimutatható hiányossága 44 százalékkal nagyobb volt a vérszegénység kockázatával.

Rák

Egy másik oka annak, hogy a menopauza után ellenőrizni tudják a vas szintjét, bizonyos rákbetegségek kockázatának növelése. A “Breast Cancer Research and Treatment” című folyóirat 2008. januári számában publikált, közel 3.500 kínai nő tanulmánya szerint az állati eredetű vas magas bevitele növelte az emlőrák kockázatát. A vizsgálatban megfigyeltek hasonló növekedést a vadállat-rák kockázatát a magas állati vasforrásoktól a pre-menopauzális nőknél.