Hogyan kell áztatni egy kádban, ha cukorbeteg van

Az Amerikai Diabetes Egyesület szerint 23,6 millió gyermek és felnőtt az Egyesült Államokban cukorbetegségben szenved – a vércukorszint emelkedését tartja fenn. A számok napról napra nőnek, mert az amerikaiak aggasztónak tűnnek. A táplálkozás és a testmozgás a leghatékonyabb módja a cukorbetegség kezelésének, de a melegfürdőben való áztatás új kezelése egyre inkább elismerést nyert. A “Diabetes Health” egy 2008-as cikkében beszámolt arról, hogy Dr. Philip Hooper a McLaren Lovelandben található McKee Orvosi Központban kutatott a 2-es típusú cukorbetegeknél, és megállapította, hogy a vércukorszint csökkent, . Nem minden cukorbeteg szakértő egyetért, és további tanulmányokra van szükség, de megfelelő biztonsági eszközökkel a cukorbetegek élvezhetik a kádban való áztatást és jelentős előnyöket nyernek.

A fürdő előtt

Ellenőrizze az egész testet vágások, fekélyek vagy sebek, különösen a lábak és a lábak. Használjon teljes hosszúságú tükröt, hogy ellenőrizze a testének hátát. Nyitott sebek vagy szétszakadások a baktériumok számára a baktériumok elindulása a fertőzés megkezdéséhez, ami fokozott veszélyt jelent a cukorbetegek számára. Várja meg a fürdőzést, amíg az összes bőr érintetlen marad, és minden fertőzéstől mentes.

A fürdõ alatt és után

Egyél alacsony szénhidrátos snacket. A forró vízben 15-20 percig történő áztatás csökkentheti a vércukorszintet, és hirtelen cseppet (hipoglikémia) tapasztalhat, ami gyengének, könnyedén vagy zavartnak érezheti magát. Készítse el a snack egy alacsony szénhidráttartalmú ételt, amely a rendszerében tart, és nem olyan, amely csak gyors cukor rohanást biztosít.

Drink 8-10 oz. A víz, mielőtt fürödni. A nagyon meleg vagy meleg vízben ülve verejtékezést okozhat, és gyorsan kiszáradhat. Ügyeljen rá, hogy egy pohár hideg vizet fogyasszon az átadás alatt.

Próbálja ki vércukorát közvetlenül a kádba való belépés előtt. Ha az olvasás túl magas vagy túl alacsony, várjon, amíg stabilizálódik, mielőtt fürödni kezd. A számokat olyan biztonságos és tipikus tartományon belül kell elhelyezni, amellyel korábban beszélt az egészségügyi szolgáltatóval.

Óvatosan ellenőrizze a vízhőmérsékletet. A diabétesz okozhat neuropátia (idegkárosodás) a lábakban és a lábakban, zsibbadást okozva, és égési sérülések fordulhatnak elő, ha a víz túl meleg. Vizsgálati hőmérsékletet a test egy másik részével, például a csuklóval, vagy használjon hőmérőt, és tartsa a vizet 104 fok alatt.

Csak szelíd fürdőruhát használjon, ilyen buborékfürdő, szappan, olaj vagy sampon. Keresse meg a “bőrgyógyász ajánlott”, “érzékeny bőrt” címkéket vagy gyengéd baba termékeket. A cukorbetegség a bőr kiszáradását okozhatja, és kiütések, nyakkendő vagy könnyek jelentkezhetnek.

Fürödjön, ha valaki más van a házban – ne fürödjen egyedül. A forró vízben való áztatás csökkentheti a cukorszintet és / vagy a vérnyomását. Nem szabad egyedül lenni, mivel el tudsz kerülni vagy összetéveszteni. Segítséget is igényelhet a kádból, mert könnyű lesz. Lassan hagyja el a kádat, és üljön a szélén, amíg elég stabil ahhoz, hogy felálljon. Mint minden biztonságos fürdőhöz, használjon gumit a kád alatt, hogy elkerülje a csúszást, és csúsztassa a csúszásmentes felületet, miközben kilép a kádból.

Használjon jó minőségű testápolót, hogy hidratálja a bőrt a fürdés után. Vigyázzon, hogy a bőr még mindig kissé nedves a legjobb eredmény elérése érdekében.

Teszteljük újra vércukorszintjét lefekvés előtt, és állítsuk be az inzulint vagy az orális gyógyszereket ennek megfelelően.