Hogyan lehet csirkét sütni egy alumínium serpenyőben

Az alumínium edények, amelyeket fóliatasaknak is neveznek, értékes erőforrásként szolgálnak szórakoztatás vagy grillsütés közben. Mivel olcsóak és jól vezetnek, jó tárolási lehetőség a főtt ételek számára. Azonban alumínium serpenyőket bármikor használhat a közös tárgyak, például a csirke főzésére a sütőben. Bár eldobhatónak tekintik őket, moshatók és újra felhasználhatók. Általában az ételek ugyanúgy főzhetnek, mint más edényekben, de vannak olyan dolgok, amelyeket figyelembe kell venni, amikor használják őket.

Távolítsa el a gyártó címkéjét és a ragasztót az alumínium serpenyő belsejéből. Meleg vízzel és enyhe szappannal mossa le a serpenyő belsejét. Alaposan öblítse ki. Szárítsa meg a tálca belsejét tiszta törülközővel vagy papírtörölközővel.

Melegítse fel sütőjét 400 fokra. Helyezze a sütőtálcát a sütő közepére, hogy megakadályozza a csirke tetejét vagy alját.

Öblítse le a csirkét hűvös vízzel. Ha egész csirkét használ, öblítse ki a kint, valamint a csirke belső üregét. Helyezze a csirkét egy tiszta felületre, például vágódeszkára vagy pultra.

Használjon tiszta papírtörülközőt a felesleges víz eltávolításához. A csirke bőréből való eltávolítása segít a fűszereknek, hogy ragadjanak. A csirke minden oldalát megszórjuk sóval és borssal. Az egész csirke külsejét és belsejét a sóval és a borssal állítsa be.

Spray az alumínium serpenyő főzés spray vagy dörzsölje 1 to 2 tbsp. Olivaolaj vagy repceolaj a serpenyőben. A serpenyő zsírozása fontos, hogy megakadályozza a csirke ragaszkodását a serpenyőbe. Mivel a serpenyő alumíniumból készült, több tőt takaríthat meg, mint a legtöbb serpenyő, ezért a csirke a tálhoz ragaszkodhat.

Add hozzá a gyógynövényeket vagy fűszereket a csirkéhez, ha több ízanyagot szeretne hozzáadni. Ez magában foglalja a citromos paprikát, a baromfizot, a Cajun fűszerezést, az olasz ízesítést vagy az apróra vágott fűszernövényeket, mint például a rozmaringot, a kakukkfűvet vagy a darált fokhagymát.

Add hozzá a csirkét az alumínium serpenyőbe, és főzzük 40 percig, vagy amíg a csirke eléri a belső hőmérsékletet 165 fok F.