Hogyan lehet visszaszerezni lábát a kórházi ápolás után

Az elhúzódó kórházi tartózkodás gyakran gyengeséget okoz a lábakban. Annak ellenére, hogy Dr. Andre Panagos, a New York-i Spine és Sports Medicine orvos, elveszíti a lehullott izomtömegének körülbelül 1% -át. A csökkent izomtömeg és gyengeség megnöveli a fékhatások és törések kockázatát. Ha a lábad gyengül attól a ponttól, hogy nehezen jár vagy jár, akkor forduljon egészségügyi szakembereitől a személyre szabott lábmegerősítő programért. A rendszeres lábfej-erősítő gyakorlatok lehetővé teszik, hogy szinte azonnal újra erősödjön.

Hajtsa végre a mozgás gyakorlását a csípőre. Indítsa el a mozdulatok mozgásterét ülő vagy fekvő helyzetben, az erődtől függően. Kezdje úgy, hogy térdét húzza a mellkasáig, amíg egy szakaszon nem érez. Forduljon a gyomrára, és emelje a lábát a lehető legmagasabbra.

Stretch az izmokat a térd körül úgy, hogy a lehető legközelebb hajlítsa és hajlítsa a térdét.

Végezze el a bokák mozgásmozgásának hatókörét a lábujjaid irányításával, a lábujjaidat a fejöd felé húzza, és az ábécét csak boka mozgásokkal írja le.

Egy ülő pozícióból egy másik személy segítségével és egyfajta gyalogos segítségnyújtó eszközzel, például sétálókkal, cukornáddal vagy mankókkal felállva gyakorolják a gyakorlatot. Fokozatosan növelje azt az időtartamot, ameddig állsz, miközben erőt erősít.

Erősítse meg a lábain lévő izmokat egy segédeszköz használatával, egyik lábánál, felemelve a hegy lábujjait, minden lábát előrefelé, hátrafelé, másik lábára kiterjeszti és oldalra húzza, miközben egyensúlyba kerül a másik oldalon. Végezze el a sekély térdhajlókat, amelyeknél nem térdel 15-20 foknál többet.

Könnyű ellenállást biztosít a lábfej erősítő gyakorlatokhoz, például az ellenállási zónához.

Ségy, amennyire csak tudsz, anélkül, hogy éreznéd a szelíd vagy túl fáradt. Mindig legyen egy barátja vagy terapeuta követni téged a kerekesszékkel, hogy legyen helyed, ha szüksége van rá, tanácsolja Franklin J. Rooks Jr.nek, a PRO Physical Therapy alapító partnere és egy gyakorló ügyvéd Philadelphiában.

Csökkentsd fokozatosan a segítő járóeszközök függőségét azáltal, hogy egyre kisebb súlyt helyezsz az eszközre, miközben sétálsz, és gyakorolsz állandó gyakorlatokat.

Növelje az ellenállóképességet, ahogy a lábak erősebbé válnak, ha lenyúló ellenállást viszünk fel egy tömeggépen a súlyok formájában.