Mennyi súly fog veszíteni, ha csak két napig eszem gyümölcsöt és zöldséget?

Bár csak a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása ígéretes módon fogyatkozhat, nem kapja meg a kívánt eredményeket. Nem számít, mit eszel, két nap alatt nem fog sokat veszíteni. Ezenkívül, ha csak egy táplálék-csoportból eszel, akkor hiányolni kell a többi táplálékból származó tápanyagokat, ami rossz táplálkozáshoz vezethet.

Súlycsökkenés 101

Akár gyümölcsöket, zöldségeket fogyaszt, akár csak fánkot, a testsúlycsökkenés mindig kalóriára csökken. Kevesebb kalóriát kell fogyasztania, mint amennyit elfogyaszt, mert a kiadások miatt a szervezet tárolja a tárolt zsírt az energia érdekében. Egy kiló zsírt tartalmaz mintegy 3500 kalóriát, így elvesztése ez a font igényel hiánya 3500 kalória. A legtöbb szakértő azt ajánlják, hogy hetente legfeljebb 1 és 2 fontot veszítsen el, ami akkor történik, ha naponta 500-1000 kalóriát fogyaszt, mint amennyire szüksége van. Ha a matematikát végzi, 0,3-0,6 font az az összeg, amelyet két nap alatt biztonságosan elveszíthet.

Calorie Count

Még akkor is, ha súlyos kalóriás elvonást választasz, egyszerűen nem veszíthet két nap alatt, ha csak gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszt. Tegyük fel, hogy a napi étkezési terv hat almát, öt sárgarépát és négy narancsot tartalmaz, amely körülbelül 805 kalóriát tartalmaz. Ha általában naponta 2 000 kalóriát éget, ez napi szinten körülbelül 1.195 kalóriát eredményezhet, vagy 2390 kalóriát tartalmazhat két nap alatt. Ez csak egy kilós kétharmadának veszteségéhez vezetne, ami alig fogta volna a derekát.

Vízöntő probléma

Annak ellenére, hogy a zsíros veszteség csökken, két nap alatt néhány kiló vizet veszíthet. Az élelmiszer a fő vízforrás, ezért a bevitel korlátozása alacsonyabb folyadékfogyasztást eredményezhet. A gyümölcsök és zöldségek szintén alacsony a nátriumtartalomban, ami szabályozza a vízvisszatartást. Ha csökkenti a nátriumot, a szervezet vízzel kiengedhet, ami súlycsökkenésként jelentkezhet a skálán. Minden elveszett víz súlya visszatér, amint ismét normálisan eszik.

Egészségügyi aggodalmak

Míg a gyümölcsök és a zöldségek egészségesek a kiegyensúlyozott étrendben, a szervezetnek számos élelmiszercsoportra van szüksége a normális működéshez. Ha csak gyümölcsöket és zöldségeket eszünk, akkor hiányolunk a fehérje és a zsír napi követelményeire, valamint a vitaminok és ásványi anyagok széles választékára. A testsúlycsökkentés legjobb módja az összes főbb élelmiszercsoportból való étkezés, de az adagméretek csökkentése és a fizikai aktivitás növelése a biztonságos kalóriahiány elérése érdekében.