Hány szénhidrát, zsír és fehérje van szüksége egy 1200 kalóriás étrenden

Az egészséges táplálkozás az egyensúlyról szól. Az egyes makronutriensek – szénhidrátok, zsírok és fehérjék – megfelelő mennyiségének megszerzése biztosítja a test hatékony működését. A kalóriatartalmuknak meg kell adniuk az egyes makronutriensek mennyiségét. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma olyan általános iránymutatásokat ad, amelyek segítségével egyszerűen megállapítható, hogy hány gramm szénhidrátot, zsírt és fehérjét tartalmaz minden nap egy 1200 kalóriás étrendben.

A szénhidrátok, amelyek a szervezet legfőbb energiaforrása, a kalóriák nagy részét kell biztosítaniuk. Az USDA azt javasolja, hogy a kalóriák 45-65 százaléka szénhidrátból származik. Ha 1,200 kalóriás étrendben vagy, ez azt jelenti, hogy 135-195 gramm szénhidrátot kell fogyasztania, ami 540-780 kalóriát tartalmaz. Élvezze a szénhidrát igényeit a szálas gyümölcsök, zöldségek és a teljes szemek kiválasztásával. Határozza meg finomított szemek, cukros ételek és édesített italokat.

Az étrendi zsír létfontosságú a megfelelő testműködéshez. A tápanyag segít szabályozni a testhőmérsékletet, biztosítja a szigetelést és energiát ad a szénhidrátok hiányában. A kalóriák 25 és 35 százaléka zsírból származik. Egy 1200 kalóriás étrendben 300- 420 kalóriát kell bevennie a zsírból vagy körülbelül 33-47 gramm zsírból. Ezeknek a kalóriáknak szinte egyike nem olyan élelmiszerekből származhat, amelyek telített zsírok és transzzsírsavak magasak, például sütemények, desszertek, zsíros hús és feldolgozott élelmiszerek. Ehelyett inkább a telítetlen zsírok, például az olívaolaj, a diófélék, a magvak, az avokádó és a zsíros halak bevitelének növelésére összpontosítanak.

A fehérje elengedhetetlen a sejtek növekedéséhez és javításához, a reprodukcióhoz és a megfelelő immunműködéshez. A fehérjére vonatkozó általános ajánlás a napi kalóriák 10-35% -a. Ha 1,200 kalóriás étrendben vagy, akkor azt jelenti, hogy a kalóriáinak 120- 420-asnak fehérjéből kell származnia. Ez napi 30-105 grammnak felel meg. A fehérje táplálékforrásai közé tartoznak a húsok, baromfi, hal, diófélék, magvak, tojás, tofu, hüvelyesek, tej, tejtermékek és szemek. Néhány gyümölcs és zöldség is biztosít fehérjét, de az összeg más, más forrásokhoz képest kicsi, a Centers for Disease Control és Prevention szerint.

A szénhidrátok, zsírok és fehérjékre vonatkozó ajánlások általános iránymutatás. Pontos igényei eltérhetnek korától, nemétől és aktivitási szintjétől függően. A különleges táplálkozási igények vagy a táplálkozási állapot befolyásolhatja az egyes makronutriensek mennyiségét is. Ha különös aggodalmai vannak az étrenddel kapcsolatban, dolgozzon a dietetikus segítségével, és dolgozzon ki egy testreszabott étkezési tervet, amely megfelelő az Ön számára.

Szénhidrát

Fats

fehérjék

szempontok