Hogyan kell főzni a tökéletes pulyka koronát

A pulyka koronája csak a mellhús – nincsenek lábak – a csonton, ami csökkenti a főzési időt, megkönnyíti a levágást és kevesebb hulladék keletkezését. Sajnos az emlőrák hírneve a száraz, de Ina Garten, a mezítlábas Contessa azt mondja: “Ne kövesse az elavult útmutatásokat a főzéshez, vagy túl gyúrni.” Ahhoz, hogy tökéletes nedves koronát használjon egy azonnali szondás hőmérővel Ellenőrizze a hús belső hőmérsékletét, és ne felejtse el, hogy a pulyka korona megtartja a főzést, amíg nyugszik.

Előmelegítette a sütőt 500 fokos fahéternek.

Törölje le a pulyka koronáját és szárazra törölje a konyhai törülközőt, majd a nyak végén és az ujjaival kezdve óvatosan emelje fel a bőrt a testből, hogy nagy üreget hozzon létre. Töltsük meg ezt az üreget a lágyított vajjal, simítsuk vissza a bőrt és rögzítsük a helyüket a fém nyársak segítségével. Azt is választhatja, hogy dörzsölje a bőr alá, és a bőr tetejét olívaolajjal vagy egy másik, az Ön által választott étolajjal.

Helyezze a koronát a nagy sütőedénybe, a bőrt legfelül, majd helyezze az előmelegített sütő középső polcára.

Sültek kb. 1 és fél órát egy 5 font koronával, 2 órát egy 10 font koronával és 2 ¾ órát egy 15 kilós koronához. Minden félóránál a pulyka koronáját lerázza. A sütőkesztyű használatával nyissa ki a sütő ajtaját, csúsztassa óvatosan a sütőedényt maga felé, és döntse úgy, hogy a gyümölcslevek a sarok felé haladjanak. Ezután a nagy kanállal használva csúsztassa ezeket a gyümölcslevet a pulyka korona fölé, és térjen vissza a sütőbe, majd csukja be az ajtót. Ha nagy koronát főzöl, akkor teljesen ki kell venni a serpenyőt a sütőből.

Távolítsa el a sütőedényt a sütőből, és tegye oldalra. Helyezze az azonnali hőmérőt a húshoz az oldalról, ne a csúcson. Tartsa a pulyka koronát a sütőből, amikor belső hőmérséklete 150 fok. Ha a hőmérséklet túl alacsony, helyezze vissza a koronát a sütőbe, főzzön további 15 percig, majd ellenőrizze a hőmérsékletet. Ismételje meg a szükséges mértékben, amíg el nem éri a 150 Fahrenheit értéket.

Fedje le a pulyka koronáját lazán az alumínium fóliával, hogy pihenjen. A pihenés elengedhetetlen, hiszen Raymond Blanc, a híres francia séf szerint a főzés során a gyümölcslevet az ízület középpontja felé tolják, és a pihentetés lehetővé teszi a hús izmainak pihenését, hogy a gyümölcslevek újra eloszthassák a húst. Pihenj a pulyka koronáját a sütőedényben legalább 30 percig.

Távolítsuk el az alumíniumfóliát, emeljük fel a pulyka koronáját, hagyjuk üríteni, majd helyezzük a felmelegített tálra és szolgáljuk.