Hogyan kell kezelni egy égést a tetején

A láb tetejére történő égést a forró vízzel vagy zsírral való érintkezés, a lábfejen lévõ vegyi anyagokból vagy bármely olyan forró tárgyból lehet elérni, amely megérinti a láb érzékeny felszínét. Ha a terület keringése veszélybe kerül, mint gyakran a cukorbetegeknél és a perifériás érbetegségben szenvedőknél, akkor könnyen fertőzhető lesz. Minden esetben óvatos tisztítás és a hely nedves, tiszta, nem maró hatású krém és fedett lehetővé teszi a gyógyulást.

A helyszínt hideg vízbe merítse. Ne használjon jeges vizet, mert az Utah Egyetem Orvostudományi Egyeteme szerint fagycsípést okozhat. A lábat vízbe és kis mennyiségű enyhe szappanba kell áztatni. Ezután használjon puha mosogatószert, és távolítsa el a laza bőrfelületet vagy törmeléket. Ez megakadályozza a folyadék és fertőzés felgyülemlését az égett bőr alatt.

Szárítsa meg a lábat óvatosan egy tiszta ruhával, majd vigyen fel egy liberális antibiotikumot vagy fájdalomcsillapító kenőcsöt. Ne használjon vazelint vagy testápolószert. Olyan ragasztószalagot kell alkalmazni, amely elég nagy ahhoz, hogy az egészséges bőr egészséges határait lefedje. Ne kösse be a lábat, mert ez csökkenti a keringést, de naponta kétszer változtatja az öltözködést, amíg a szövet jól meggyógyul

Vezessen egy puha, laza fehér zokni cipőben, amely nem nyomást gyakorol a helyszínre. Három-hat napig tart, hogy meggyógyítsa az első fokú égést — egy piros, fájdalmas égést, amely elnyomja, amikor megnyomja rajta, A második fokú égési sérülések, amelyek buborékfóliában és dagadtak, általában két vagy három héten át gyógyulnak . Harmadik fokú égési sérülések, amelyek fehérnek tűnnek és a felszín alatt lévő rétegeket mutatják, több hetet is igénybe vehetnek a gyógyuláshoz, és orvosnak kell kezelnie az American Academy of Family Practice irányelveinek megfelelően.

Fokozza a lábát a szíved felett, amilyen gyakran csak lehet, hogy csökkentse a duzzanatot és járjon rajta, hogy megakadályozza a folyadék felhalmozódását és elősegítse a gyógyulást. Az Ibuprofen, amelyet a duzzanat megszűnésekor szed, a fájdalmat is elveszi, és az AAFP ajánlja.