Hogyan lehet megszabadulni a sötét hegesedéstől

Bármilyen sérülést okozhat, ami a bőrnek fenntartható, hegesedéshez vezethet. A vágások, égések, bemetszések és pattanás elváltozások mindegyike ismert, hogy serkentik a hegszövet termelését, különösen akkor, ha a seb behatol a bőr mélyebb rétegeibe. A gyógyulás folyamán a szervezet kollagént és egyéb kötőszövetet állít elő, hogy lényegében lezárja a sérülési helyet. Néha a hegek szövete sokkal sötétebb, mint a környező bőr. És bár általában nincs orvosi ok arra, hogy megjavítsák az ecsetelést, egyesek rémesen találják ezeket a sötét hegeket, és javítják a bőrük kozmetikai megjelenését.

Naponta masszázsoljon szilikon alapú krémet vagy gélt a sérülési helyre, hogy segítsen lerakni és enyhíteni a hegszövetet, javasolja az American Academy of Dermatology. Körülbelül hat hónapig tarthat, hogy javuljon a bőr megjelenése.

Alkalmazza a helyi retinoidokat naponta kétszer a hegszövetre. Általában a pattanások kezelésére használják, ez a vényköteles gyógyszer segíthet a felhevült hegek felcsavarodásában és az elszíneződést okozó melanin felbomlásában, ami enyhítheti a szabálytalan szövetet, hogy jobban illeszkedjen a környező bőrre.

Fedje le a hegek szöveteit egy topikális kortikoszteroiddal a gyulladás csökkentése és a vörösség minimalizálása érdekében. A kortikoszteroidokat gyakran használják retinoidokkal és akár szilikon alapú krémekkel kombinálva a gyógyszerek hatékonyságának javítása érdekében.

Beszéljen orvosával az intralézis kortikoszteroid injekciókkal kapcsolatban, javasolja az Amerikai Laboratóriumi és Rekonstrukciós Sebészeti Akadémiát. A szteroid gyógyszerek közvetlenül az emelt, vörös hegekbe történő befecskendezése segíthet a szabálytalan szövet lecsapolásában és enyhítésében a bőr többi részével.

Fagyasztja fel az emelt, vörös hegszövetet folyékony nitrogénnel, szárazjéggel vagy más fagyasztóval, tanácsolja az American Osteopathic Dermatology College-nak. Ez a szabálytalan szövet elpusztul és leesik.

Lézeres terápiát kap, hogy csökkentse az elszíneződést, és a hegek szövetét a bőr többi részével simítsa. A lézer energiája lebontja a hegszövetet, miközben megsemmisíti a melaninot, ami a hyperpigmentációt okozza.

Távolítsa el a hegszövetet műtéti heg felülvizsgálati eljárással. A kozmetikai sebész kivonja a hegszövetet a bőrből, és így sebészi sebet varrva oly módon, hogy az új heg kevésbé észrevehető legyen, mint korábban.