Hogyan lehet megtisztítani a nyálka tüdejét egy köptetővel

Az expectorant egyfajta gyógyszer, amely a mellkasi és a torok zsúfoltságának feloldására szolgál, hogy könnyebben köhesse meg a nyálkahártyát. A leggyakrabban használt összetevő a gua-penesin. Ha egy köptetőt irányít, segíthet a nyálkahártya tisztításában.

Határozza meg, hogy mekkora köptető kell ahhoz, hogy lazítsa meg a mellkasi nyálkahártyát. A MayoClinic.com szerint a 4 és 6 év közötti gyermekek 4 és 6 év közötti gyermekeknek 50-100 mg-ot kell beadni négy óránként, 6 és 12 év közöttiek, négy és négy óra között 100 és 200 mg közöttiek, és 12 és annál idősebbek, órák. A 4 év alatti gyermekek nem szedhetik a gauzezint.

Lenyeljünk egy kapszulát egészben, vagy nyissuk meg a kapszulát, és szórjuk meg a tartalmat étellel vagy vízben. Lehet összetörni vagy rágni egy tablettát, ha ez nem egy kiterjesztett kibocsátású készítmény. Ha meghosszabbított kibocsátású készítményt vásárol, vághatja le a tablettát a behúzott vonal mentén, ha létezik. Ha nincs behúzott vonal, ne nyomja össze a nyújtott hatóanyag-felszabadulást biztosító tablettát, vagy túladagolhat a guafénben.

Igyál egy teljes pohár, víz vagy tea, miután lenyeli a köptetőt. Meg kell inni nyolc pohár vizet vagy teát naponta, ha nyálka van, amit megpróbálsz megtisztítani a tüdejéből. Az ivófolyadékok segítik a vékony nyálkahártyákat, ami megkönnyíti a köhögést.