Hogyan lehet tárolni élelmiszer minőségű hidrogén-peroxidot

A hongkongi élelmiszerbiztonsági központ szerint a hidrogén-peroxidot általában ipari fehérítőszer és háztartási csíraölő anyagként használják. A boltokban vásárolt palackok többsége 3 százalékos hidrogén-peroxid-oldatot tartalmaz, de az “élelmiszeripari” címkével ellátott speciális palackok akár 35 százalékos hidrogén-peroxid-oldatot is tartalmazhatnak. Minél nagyobb a százalék, annál óvatosabbnak kell lenned, mivel a hidrogén-peroxid gyorsan degradálódik, és nagy mennyiségben fogyasztható.

Tartsa az élelmiszer-minőségű hidrogén-peroxidot az eredeti tartályban. Ne helyezzen semmit az üvegbe. Ez csökkenti a szennyező anyagok bevezetésének kockázatát. A Michigan Állami Egyetem Sugárzás, Vegyi és Biológiai Biztonsági Hivatala vagy ORCBS kifejti, hogy a hidrogén-peroxid szennyeződése poron vagy más külső forráson keresztül a termék gyors felbomlásához vezethet, ugyanúgy, mint a túlzott agitáció.

Tárolja élelmiszer-minőségű hidrogén-peroxidját a fénytől és a hőtől távol, javasolja a Centipede Industries, a termék gyártója. Mind a hő, mind a fény a hidrogén-peroxid gyorsabb lebomlását okozhatja. A hosszabb élettartam érdekében a fagyasztó kiválóan tárolható.

Az élelmiszer-minőségű hidrogén-peroxidot távol tartja a szerves vegyületektől, az éghető anyagoktól, az erős bázisoktól és a fémsóktól, javasolja az ORCBS-et. Továbbá ne tárolja a terméket közvetlenül a fa polcokon.

Kerülje el az élelmiszer-minőségű hidrogén-peroxid tárolását a hűtőszekrényben, mert tévedhet egy italnál, és mérgező lehet, ha elfogyasztják. Ezenkívül tartsa távol a terméket gyermekektől és háziállattól.