Mennyi fehérje van egy 15 éves fiúnak minden nap?

Az egészséges testnövekedéshez, fejlesztéshez és karbantartáshoz nélkülözhetetlen tápanyag, fehérje számos állati és növényi termékben megtalálható. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a tinédzserek az Egyesült Államokban gyakran túlfogyasztják a fehérjét. Győződjön meg róla, hogy a tizenéves fiúnak elegendő fehérje van az egészséges növekedés és fejlődés fenntartásához, de nem annyira, hogy súlyt nyer.

A 15 éves fiú fehérje javasolt táplálékkiegészítése napi 52 gramm, az Orvostudományi Intézet szerint. Ez körülbelül napi 0,39 gramm fehérjéhez jut, minden testsúly fontért. Vagy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma iránymutatásait követve az e korban élő tizenéves fiúnak naponta körülbelül 6 1/2 uncia fehérjét kell igényelnie. Az egyéni szükségletek azonban eltérhetnek a betegség, a növekedés és a tinédzser intenzív testi aktivitásának függvényében.

Ha a tizenéves fiú intenzív testmozgással foglalkozik, meg kell győződnie arról, hogy növeli a fehérje fogyasztását. A regisztrált dietetikus szerint, Pamela M. Nisevich a “mai dietetikus”, atlétikai tizenéves fiúk között 0,45-0,68 gramm fehérje kilogrammonként naponta. Így egy 15 éves, 125 font súlyú sportolóknak 56 és 85 gramm fehérje között kell lennie naponta fizikai erőfeszítésének hosszától és intenzitásától függően.

Az USDA azt ajánlja, hogy válasszon egy sor fehérjetartalmat, beleértve a tenger gyümölcseit, a baromfit, a tojást, a sovány húsokat, a hüvelyeseket, a szójaféléket, a dióféléket és a magokat. Hasonlóképpen, az alacsony zsírtartalmú fehérjeforrások kiválasztása, azaz az alacsony telített és transzzsír tartalmú élelmiszerek egészségesek maradnak. Az USDA azt ajánlja, hogy tenger gyümölcseit, például halat vagy garnélarákot helyettesítsen néhány vörös húsra vagy baromfi választásra, és hetente legalább 8 uncia tengeri ételt fogyasztson.

Annak érdekében, hogy a tizenéves fiú annyi fehérjét kapjon, amennyire szüksége van, a napi szükségletnek körülbelül egyharmadát – körülbelül 17-18 gramm fehérjét – célozzák meg minden étkezéskor, összesen 52 gramm felhalmozódva naponta. Annak érdekében, hogy elegendő fajta legyen a fehérjeforrásokban, fontolja meg, hogy egy étkezés fehérjeforrását minden nap nem állati eredetű, és hetente kétszer-háromszor használják, a tenger gyümölcseit, mint étkezés fehérjeforrását használja.

Alapvető követelmény

Követelmények az Athletic Teens számára

A megfelelő fehérjeforrás kiválasztása

Fehérje beoltása az étkezésekbe