Hogyan kell enni a fahéj, hogy csökkentse a vércukorszintet diabéteszes gyógyszereken

Bár a fahéj megszórása a reggeli gabonapehelyen nem feltétlenül hatékony eszköz a glükózszint csökkentésére, a kapszula formában felvett fahéjas kivonat javíthatja a vércukorszintet. Legalább 1 g, de legfeljebb 6 g fahéj naponta legalább 30 százalékkal csökkenti az éhgyomri vércukorszintet, és csökkenti a trigliceridszintet és a teljes koleszterinszintet.) Mivel a fahéj drasztikus hatást gyakorolhat cukorbetegségére, mindig forduljon orvosához. Fahéj hozzáadásával a diéta részeként a cukorbetegség kezelési tervét. Figyeljen szorosan a vércukorszintjére, mivel csökkentheti a cukorbetegség gyógyszereit.

Használja a Cassia fahéjat, amely a legelterjedtebb fajta az USA-ban – bár Közép-Amerikában, Indonéziában és Kínában nőtt – a Ceylon fahéj helyett.

Add fahéjat a diéta fokozatosan. Kezdje naponta 1 g-ot, és fokozatosan vegye be a nap folyamán, nem pedig egyszerre. Jegyezze fel a glükóz szintjét, és vegye figyelembe a változtatásokat, hogy megbeszélje orvosával. Ne hagyja abba vagy módosítsa a jelenlegi cukorbetegség gyógyszereit anélkül, hogy orvosával konzultálna.

Fokhagymák fokozatos növelése a táplálkozásban, folyamatosan figyelemmel kísérve a glükózszintet. A kutatók nem tudják, hogy miért befolyásolja a fahéj glükózszintet, és számos tanulmány vegyes eredményeket mutatott. A Cukorbetegség Egészség jelentése szerint “a fahéjak hatása a cukorbetegek glükózszintjének csökkentésében a legjobb esetben ellentétes.”