Hogyan kell futballozni egy szakadt labrummal?

A szakadt labrum a vállon vagy a csípőn jelentkezhet. Mindkettő kellemetlen a labdarúgók számára, de a szakadt csípő labrummal való játék mellett a labdarúgás miatt lehetetlen futás és a szükséges irányváltoztatás miatt. A szakadt labrum labdával való játék nagyon fájdalmas lehet, de lehetséges, és olyan játékosok játszottak, mint Ellis Hobbs, a New England Patriots labdarúgó csapat. Johns Hopkins Medicine szerint a váll labrum könnyeit a sérülés típusától és mértékétől függően eltérő módon kezelik.

Látogassa meg kezelőorvosát, hogy meghatározza a labrum szakadásának mértékét, és erősítse meg a diagnózist MRI- vagy CAT-vizsgálattal. A kezelés lehetőségei és a játék folytatásának képessége nagymértékben függ a sérülés súlyosságától. Johns Hopkins megjegyzi, hogy a kopott könnyek általában nem igényelnek kezelést, ám az instabilitás vagy a bicepsziás ínt okozó könnyek műtétet igényelnek.

Védő vállvédőt vagy hevedert kell viselni, és rögzíteni kell a testéhez vagy a párnákhoz szalaggal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem jön le. A váll védelme korlátozza a mozgást, és segít megóvni a vállat a további sérülésektől.

Gyakorolja a sérülést anélkül, hogy teljes érintkezésbe kerülne vagy eltalálná a fájdalmat okozó fájdalmat és a terepen. Ismerd meg korlátaidat, mielőtt játszanál, hogy elkerülhetők legyenek olyan helyzetek, amelyek súlyos fájdalmat okoznak.

Az orvos által előírt vagy a pult elleni gyulladáscsökkentőknél szedjen fájdalmat a játék és a gyakorlat során a vállban fellépő duzzanat és fájdalom csökkentése érdekében. Megkapja a vállat, és ütközik időnként, így a fájdalom csökkentése a lehető legnagyobb mértékben megkönnyíti a játékot.