Hogyan kell gyakorolni a tummy tuck eljárások után

A fogamzásgátló, ami orvosi szempontból abdominoplasztika néven ismert, invazív sebészeti beavatkozás a nem kívánt zsír eltávolítására a has körül. Az eljárás eltávolítja a felesleges bőrt és megpróbálja szorítani a hasi izmokat. Forduljon orvosához, mielőtt a hasi testmozgás után próbálkozna, mivel a varratok és az izmok sok időt igényelnek a pihenésre és a műtéti beavatkozásra. Az Országos Egészségtudományi Intézetek négy héttel a tummy tuck eljárás után javasoljuk, hogy elkerüljék az erőteljes testmozgást vagy a nehéz emelést.

Üljön be magadnak és vigye magát egy álló helyzetbe, naponta többször. Bár ez nem feltétlenül nehéz feladatnak tűnik, a teste a gyengített izmok működését eredményezi. Álljon hátra egyenesen, olyan magasra, amennyire csak lehet, egyedül. Kérje meg a gondozóját, hogy legyen jelen, amikor először próbálkozol az ágyban ülni vagy kilépni az ágyból.

Vegyünk rövid sétákat. Séta vagy mozgás, akár rövid ideig is, segít megelőzni a vérrögképződést. Kezdje a kórházi szobát vagy a házat a műtét után minél hamarabb. Ahogy a kitartás és az erővisszatartás, hosszabb sétákat tehetsz környékeden vagy egy közeli sétapályán.

Kezdje a könnyű cardiovascularis edzést négy héttel az eljárás után. Végezzen alacsony hatású gyakorlatokat, például kerékpározást, az elliptikus és gyors séta használatával.

Kezdje a felsőtest és a lábfej erősítő gyakorlatokat egy hónappal a műtét után, javasolja a Johns Hopkins Kozmetikai Centrumot. Kerülje a gyakorlatokat, amelyek kifejezetten a hasizmokat célozzák, amíg az izom ereje a test más területein nem tér vissza. Ez segít elkerülni a gyomorizomzatot.

A hasizmokat egyszerű gyakorlatokkal, például kismedencei tüskékkel és lábdobogókkal erősítsük meg. Ahogy javul a hasi ereje, lépjen tovább a különféle ráncok, deszkák és lábemelőkhöz. Végezze el az egyes gyakorlatok 10-12 ismétlését. Add hozzá további készleteket az erő és az állóképesség növekedéséhez.

Folytassa a rendszeres edzésprogramot, amikor megkapta a kezelőorvosát. Ne feledje, hogy ez több hónapig is eltarthat.