Hogyan kell lefogyni egy herniated lemezen

Az Amerikai Akadémiai Ortopédorvosok szerint minden 50 ember közül egy ember tapasztalhatja életveszélyes fájdalmát, gyengeségét és zsibbadtságát. Az első kezelés egy rövid pihenőidőt foglal magában, amely után a legtöbb ember visszatérhet a normális tevékenységekbe és teljes gyógyulást nyújthat a fizikai terápia segítségével. Ha túlsúlyos, a táplálkozás és a testmozgás segíti a helyreállítást, és csökkenti a súlyos sérülések kockázatát. Soha ne végezzen semmilyen gyakorlatot vagy húzást, anélkül, hogy előbb orvosától vagy fizikoterapeutától szerezné be az engedélyt.

A súlygyarapodás gyógyulása

A gerinced nagyban támogatja testének súlyát, így annál nehezebb vagy, annál nagyobb a törzsed a hátára. Dr. Jason M. Highsmith a SpineUniverse szerint, ha túlsúlyt veszít, van esély arra, hogy a herniális lemezed megoldódni fog. A Highsmith megjegyzi, hogy az egészséges táplálkozás segítséget nyújt a súlykérdések kezelésében, míg a rendszeres testmozgás erősíti a gerincét támogató izmokat.

Csökkentse a kalóriákat

A súlycsökkenéshez egy alapvető dolog szükséges: több kalóriát éget, mint fogyasztani. Ez lehetővé teszi számodra, hogy elkezdd a súlycsökkentést még akkor is, ha még nem tudsz gyakorolni. Kezdje el a naplót arról, hogy hány kalóriát fogyaszt naponta három napig. Adja hozzá a három összeget és oszd meg az eredményt háromszor, hogy megtalálja az átlagos napi bevitelt, majd vonja le 250-et. Az eredmény az új napi kalóriaszám. A Harvard Orvostudományi Iskola szerint ez egy héten belül félig fontot veszít.

Egészséges diétás választások

Könnyebb enni kevesebb kalóriát, ha a nagy kalóriatartalmú ételeket helyettesíti gyümölcsök, zöldségek és sovány húsok étrendjében. Ezek az ételek több tápanyagot biztosítanak, és elegendő táplálékot fogyaszthatnak ahhoz, hogy a kalória határain belül maradjanak. A részecskék méretének csökkentése segít a kalóriák csökkentésében is – nem kell drámainak lennie, csak másodpercekig tartsa vissza, és tegye a lemezt körülbelül 75 százalékkal, amit általában csinál. A Chooseapp.gov azt ajánlja, hogy minden étkezés fele, gyümölcsöt és zöldséget, egynegyed karcsú fehérjét és egy negyedik gabonát készítsenek, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek oldalán.

Fényes edzés

Három-négy alkalommal hetente könnyű edzésprogram segít Önnek több kalóriát égetni és erősíteni az izmokat anélkül, hogy károsodna a hátadon. Kezdje lassan a rövid edzéssel és hosszabb munkamenetben dolgozzon, amikor erőt és súlyt veszít. Kérje fizikusjától vagy orvosától egy olyan ajánlást, amelyre az alacsony hatású gyakorlatok a legbiztonságosabbak.

Fizikai aktivitás figyelmeztetés

A túl korai gyakorlatok elindítása vagy a rosszul végzett tevékenységek több kárt okozhatnak, mint a jó. Ha a gerincben jelentkező fájdalom rosszabbodik, vagy új tünetek jelentkeznek, azonnal hagyja abba a fizikai aktivitást és beszéljen orvosával. Ne folytassa a normál tevékenységet addig, amíg nincs engedélye.