Hogyan kell sütni a szalonnát aprított szendvicsek a sütőben

A marhahús szalonna egyike azon sok kemény húsdarabnak, amelyet a zseniális szakácsok ízletes specialitásokká alakítottak. A natúr állapotban annyira nevetséges, hogy könnyen lehet tévedni egy kutya rágójátékához vagy egy régi cipő darabjához. A hosszú, lassú főzés után azonban finom, lédús és gazdagon ízesített marhahús alakul át, amely szeletelhető vagy apróra vágható. A szeletelt szendvicseket általában sült szalonnával készítik, de a sütőben is használhatja, ha nem dohányzó típusú grill.

Pontosan kövesse a szalonna zsírját éles késsel, de ne távolítsa el a húsból. Dörzsölje meg alaposan a felületeket egy kereskedelmi vagy házi száraz fűszer dörzsöléssel. Ezek általában a chili por, a hagyma por, a fokhagyma por, a paprika és a különböző földi chili paprika.

Húzza át a szeleteket, és hagyja a hűtőszekrényben egy éjszakán át, így az ízek elkezdhetik behatolni a marhahúsba.

Előmelegítsük a sütőt másnap 300 Fahrenheitre. Csavarja ki a szegycsontot, és tegye rá egy pörkölő serpenyőbe. Helyezze az előmelegített sütőbe.

Lassan sütjük a szájpadlatot négy-nyolc órán át, méretétől és vastagságától függően, amíg fork-tender lesz. Általában elérheti a 185-200 Fahrenheit belső hőmérsékletét.

Húzzuk át a szalagot alumínium fóliában, és hagyjuk pihenni legalább 20 percig, és lehetőleg egy órára, mielőtt elkezdené vágni és szétfoszlik.

Vágja le a zsírt a főtt szőrzet felületéről. Lehet, hogy van egy háromszög alakú izom, amit a “csúcsnak” neveznek. Ha igen, vágja le és szeletelje külön, mert a hús gabona más irányba fog futni.

Szeletelje a húst a gabonafélék között 1 1/2 – 3 cm szélesre. Használjon két villát, hogy a marhahús durva, szálkás darabokra törjön. Ne vágja túl finoman. Dobd el a kedvenc grillező mártással, és rakd le a marhahúsot puha zsemleire.