Hogyan kezeljük a hegeket a tca héjból

A triklór-ecetsav (TCA) héjat közepes héjnak tekintik, amely a bőr külső rétegére hatol be. Ha a bőrre van felhordva, a héj égeti el a sérült és a holt rétegeket, hogy felfedje a frissen bőrt alatta. Miután a TCA hámlasztása meggyógyult, az eredmények a foltok, az életkor és a ráncok csökkentését jelentik a DocShop.com szerint. Mivel a TCA-héj okoz egy kéreg felépülését a bőrön, az amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint kémiai hámlás után lehet észlelni a hegesedést.

Alkalmazzon a hegek kezelésére szolgáló krémet a területre, hogy lágyítsa a heget. A DERMADoctor a Mederma használatát javasolja, melynek célja a hegek szövetének lerövidítése és az új hegek megjelenése. A Scar kezelés krémeket naponta többször kell alkalmazni, hogy folyamatosan segítsenek a hegek elhalványulásában.

Helyezzen egy szilikon géllemezt a sérült területen. A szilikonfólia a DERMADoctor szerint csökkenti a hegek méretét és megjelenését. Ez a burkolat gyakran hasonlít egy kötéshez, és egy napig vagy tovább maradhat a területen. Példák a szilikon géllemezekre: a ScarGuard MD és a Kelo-cote Scar Gel.

Kezelje a kezelést, például a mikrodermabráziót, melynek célja a sebek csökkentése, mint a TCA kémiai hámlás hegek. A mikrodermabrázió a bőrgyógyászok és az esztétikumok által alkalmazott kezelés, amely csökkenti a heg megjelenését a bőr felső rétegének eltávolításával, amely hegszövetet tartalmazhat. Egyéb, invazívabbnak bizonyuló kezelési lehetőségek közé tartozik a lézeres újrafestés és a hegek eltávolítása műtéti úton, melyet alfejezetnek neveznek.

Hagyjon időt arra, hogy a heg meggyógyuljon. Nem ritka, hogy a területek hiperpigmentálódnak a TCA héjat követően. Ezek az elszíneződési területek az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint a hegekre hibásak lehetnek. Idővel azonban a pigmentálás egyenletesen csökkenti a vörösödést és a barna foltokat, amelyek előfordulhatnak.