Hogyan lehet főzni a marhahúst egy kemencében

A marhahús pörkölése egy olcsó sült vágott a marhahús izmos vállán. A kemény, enyhén rágós vállas pörkölés könnyen kiszárad, de előnyös a nedves főzési módszerek közül, mint például a párolás, amely a pörkölést megkönnyíti, mivel lassan folyékonyan ég. A vállas sütés folyadékokban, mint a húsleves, az almalé, vagy akár a sör vagy a bor, még a legnehezebb sült marhát is egy ízletes, villafogadó edénybe fordítja.

Fedezze le a nehéz holland sütő alját kis mennyiségű étolajjal. Az egészségesebb sültekhez használjon olívaolajat vagy repceolajat.

Melegítsük fel az olajat közepes magas hőmérsékleten. Amikor az olaj forró, helyezze a vállre a serpenyőben.

A forró olajban gyorsan süsse le a sütést, így a hús külső része barna színűvé válik. Fordítsa meg a húst, ha szükséges, úgy, hogy minden oldal egyenletesen barna.

Melegítsük elő a sütőt 300 fokos fahéternek.

Megsértjük a sült sót és a borsot ízlés szerint.

Add hozzá a folyadékot a serpenyőbe. Használjon elegendő folyadékot, hogy a szintet a sütés megközelítőleg félúton érje el. Használjon olyan folyadékot, mint a víz, a húsleves, az almalé, a bor, a sör, a whisky, a paradicsomlé vagy a folyadékok kombinációja.

Helyezze át a holland sütőt a sütőbe. Ellenőrizze a sütés alkalmanként, és adjunk hozzá folyadékot a folyadék elpárologtatásához. Szükség esetén állítsa be a sütő hőmérsékletét, hogy a folyadékot enyhén, állandóan főzzük.

Főzzük a húst 2-3 órára. Használjon hús-hőmérőt, amely biztosítja, hogy a hús legalább 160 Celsius fokos biztonságos hőmérsékletet regisztráljon.

Távolítsa el a sültet a serpenyőből. Engedje meg, hogy legalább öt percig pihenjen, majd szeletelje és szolgálja.