Hogyan lehet megszabadulni egy dagadó gyomor

A nehéz étkezés, a folyadékretenció, a székrekedés, a menstruáció előtti szindróma és a felesleges testzsír gyakori oka a kidudorodó gyomornak. A hasi fájdalomhoz társuló tünetek közé tartozik a viszketés, émelygés, gáz, fáradtság és korlátozott mobilitás. A gyomorpanasz súlyos állapotot is jelenthet. Ha az Ön állapota nem javul, konzultáljon az általános orvosával a teljes fizikális vizsgálat céljából.

Válasszon egy olyan aerobik edzésformát, amelyet rendszeresen élvezhet és gyakorolhat. A Duke Egyetem Orvosi Központ kutatói szerint a tevékenykedések, mint például a gyors séta és a kocogás segítenek javítani az inzulinrezisztenciát és csökkenti a hasi zsírt.

Növelje szálas és folyadékbevitelét, hogy javítsa az eliminációját és tartsa az anyagcserét megfelelően. Határozza meg a sóbevitelét, és kerülje az egyszerű cukrokat és transzzsírokat, amelyek hozzájárulnak a hasi terület zsírszaporodásához.

Beszéljen egy táplálkozási vagy étrendi szakemberrel, hogy segítsen felszámolni a felesleges zsírt a gyomrában és a hasban. Pótló, elkészített ételek és finomított cukrok komplex szénhidrátokkal és természetesen előforduló édesítőszerekkel, például xilitollal és stevia-val.

A természetes vízhajtó hatású ételeket – például a zellert és a spárgát – enyhíti a rendszerből. Határozza meg az olyan ízletes ételek, mint a káposzta, a kelbimbó és a hüvelyesek bevitelét, amelyek gázt hozhatnak létre a béltraktusban, és puffadást okozhatnak.

Fejlessze a magot a hasizmok erősítéséhez. Tartalmazza a hasi, az alsó, a csípő és a lábizmokat működő gyakorlatokat egy teljes edzésre, amely tonizálni és erősíteni fogja a gyomrot.