Hogyan lehet nyírni a váll csomót

Bár a masszázs-terapeuta valószínűleg feloldja a vállcsomót, néha ez nem lehetséges. A vállban fájdalmas csomók – myofaciális triggerpontok – olyanok, mint a miniatűr charley lovak, amelyek nem engedik el. Napi 20 perc lehet egész idő alatt felmelegedni, nyújtani és ki kell húzni azokat a vállcsomókat.

Húzzon fel egy fűtőpárnát a vállára, hogy az izzatot öt percig felmelegítse. A hő segíthet a környező izmok relaxálásában és fájdalomcsillapításban.

Vállat vállat lassú, szabályozott mozgásban – feldobva, előre és hátra 10-szer. Ismételje meg az ellenkező irányba, tekerje őket a hátad felé 10-szer.

Csukja be a kezét a háta mögött, és óvatosan engedje le őket a feneke felé. Tartsa a gerincét egyenesen, a vállat nyugodjon és legalább 10 másodpercig tartsa. Engedje el és ismételje meg.

Tippelje bal fülét a bal váll felé és tartsa öt másodpercig. Üljön vagy álljon egyenesen és lazítsa meg a vállát a padló felé. Ismételje meg a jobb oldalon.

Emeljük fel mindkét karját fölé, és a bal kezeddel megragadjuk a jobb könyökét. Óvatosan húzza a könyökét balra, miközben a bal felé hajlik. Érezd a húzást a tricepszben és engedje el. Ismételje meg a másik oldalon.

Tartsd teniszlabdát a jobb kezedbe, és dobd a labdát a jobb vállodon. Előfordulhat, hogy fel kell jutnia a vállára, és ezért húzta meg a triceps izmait és a vállát.

Növelje a nyomás a teniszlabda, ahogy úgy érzi, tekerje át a csomót. Tartsa a teniszlabdát közvetlenül a csomó felett, miközben elég nyomást gyakorol a jó fájdalomra – a csomó felszabadítására. Ez akár néhány percet is igénybe vehet.

Ismételje meg a bal oldali vállnál a teniszlabda nyomását a bal kezével. Végezze el a sorozatot az első vállszakaszok megismétlésével.