Hogyan lehet visszatérni egy kapcsolatba egy visszaélésszerű házasság után

A visszaélésszerű házasság részévé válik a túl gyakori jelenségek, de a problémák nem ér véget, ha a házasságod megszűnik a válással. Hogy a visszaélés fizikai, szexuális vagy érzelmi jellegű volt-e, lépéseket tehet annak biztosítására, hogy a következő kapcsolat egészséges és visszaélésszerű. Egészséges kapcsolatod lehet egy új partnerrel, de az extra időt arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően felkészült az egyikre, nagyon fontos.

Szakvéleményt kap. A visszaélésszerű házasság hatásai nagyon sokáig tarthatnak. Valószínűleg érzelmi traumát és károkat szenvedett, amelyeket meg kell oldania, mielőtt új, egészséges kapcsolatot létesíthetne. A lehető leghamarabb keresse fel a professzionális terápiát tanácsadó vagy mentális egészségügyi szakemberrel, hogy megkezdhesse a gyógyulási folyamatot.

Tudjon meg minél többet a visszaélésszerű kapcsolatokról. A visszaélésszerű magatartás számos ok-okozati okból eredhet, és elhúzódó hatása van. Maga az a tény, hogy megtanulod magadat arról, miért történik a visszaélés, az érzelmi és mentális egészségre gyakorolt ​​hatása, és az, hogy mi vezet az embereket visszaélő kapcsolatokba, nagy lépés lehet.

Tartsd észre az érzelmi állapotodat. Amikor érzelmileg érintett vagy potenciális partner érdekli Önt, az a képesség, hogy objektíven értékelje ezt a személyt, szükségszerűen veszélybe kerül. Mindig legyen tudatában a potenciális partnere érzelmi válaszának, és kérjen tanácsot objektív pártokról, amikor új kapcsolatot létesít.

Lassan menj. A visszaélésszerű kapcsolat valószínűleg befolyásolta a bizalmát és az egészséges kapcsolatot. Ne rohanjon bele egy bensőséges kapcsolatba egy új partnerrel. Lassan építsd fel a kapcsolatot idővel, és magyarázd el a partnerednek, hogy miért óvatos.

Győződjön meg róla, hogy jogilag védett. Ha a visszaéléses ex-házastársa továbbra is fenyegetést jelent Önnek, egészségének és családjának, lépéseket kell tenni annak biztosítására, hogy további károkat ne lehessen tenni. Beszélj egy ügyvéddel arról, hogy milyen lehetőségek vannak a bíróságnál egy korlátozó parancs vagy egy védelmi határozat meghozatalára, amely korlátozza a kapcsolatot az Ön és a volt házastársa között.