Hogyan tudhatod meg, ha terhes vagy, ha csak 2 napja van

Bár a terhes nők nem menstruálódnak, egyeseknél a korai terhességben a hüvelyi vérzés tapasztalható, amely gyakran egy ideig hibás. Valójában a terhes nők körülbelül egynegyede a vérzést az első trimeszterben tapasztalja, mondta Marjorie Greenfield, a Dr. Drpock.com közreműködője. Mivel az orvosok az utolsó menstruációs periódus dátumát használják a terhesség esedékességének meghatározása érdekében, fontos, hogy a nők megtudják, ha hüvelyi vérzésük ellenére terhesek.

Elemezze a vérzést. A hüvelyi vérzés, amely könnyű és nem sokkal a várt időszak előtt jelentkezik, valami implantációs pecsétnek nevezhető. A beültetés foltosodása akkor következik be, amikor egy embrió implantálja a méh bélését. Ha a hüvelyi vérzés a normálisnál nehezebb volt, súlyos egészségi állapot jele lehet: A nőknek fel kell jegyezniük a vérzés színét és áramlását, valamint a vérzéssel kapcsolatban tapasztalt egyéb tüneteket. Figyelembe kell venni azt is, hogy a vérzés a várható időszakon, illetve annak előtti vagy utáni időben történt-e.

Ellenőrizze a terhesség korai szakaszát. Sok nő a terhesség korai szakaszában tapasztalt specifikus tüneteket tapasztalja, beleértve a fáradtságot, émelygést, duzzadt vagy gyengéd melleket, gyakori vizelést, a mellkas és a fejfájás sötétedését, magyarázza az Amerikai Terhességi Szövetség. Noha a nők a terhesség megtapasztalása nélkül tapasztalhatják ezeket a tüneteket, sok ilyen tünet azt jelzi, hogy a terhesség valószínű.

Vegyen terhességi tesztet. Bár a legtöbb nő otthoni terhességi tesztet alkalmazhat annak meghatározására, hogy terhesek-e, a hüvelyi vérzést szenvedő nők esetleg fontolóra veszik az orvoshoz való eljutást és a béta hCG-tesztet, amelyet kvantitatív vérterhességi tesztnek is neveznek. Ez a teszt a terhességet csak 10 nappal a koncepció után észleli, az Országos Egészségügyi Intézetek szerint, és sokkal pontosabb, mint az otthoni terhességi teszt.

Beszéljen egy orvossal. A terhességi vizsgálat eredményétől függetlenül, a szokatlan hüvelyi vérzést szenvedő nőknek mindig beszélniük kell a vérzésről orvosával.