Milyen gyakran kell a tornateremben a testsúlycsökkenést?

A 125 fontos személy 315 kalóriát éget, 30 percen belül erőteljesen gyakorol egy álló kerékpárt, míg egy 185 fontos személy 466 kalóriát éget. (Ref 1) Ez a 30 perces utazás megmutatja Önnek, mennyire hatékony a kerékpározás – ezért képzelje el a kerékpározásra összpontosított strukturált kardio-rutin hatékonyságát. Bár a súlycsökkenés nehéz szörnyeteg lehet, a hatékony kerékpározási eljárás minden bizonnyal egy lépés a helyes irányba.

Idő és intenzitás

Ha a súlycsökkenés a célod, célzottan 300 percnyi kerékpározás hetente mérsékelt intenzitással vagy 150 percig erőteljes intenzitással. Bár ez úgy tűnik, mint egy csomó idő, gyakorló gyakrabban gyorsítja fel a fogyás és javítja az egészségügyi előnyöket. (Ref 2 pg 22) A képzés intenzitásának meghatározásához vegye fontolóra egy 10-es nehézségi fokozatot. A mérsékelt intenzitású edzés 5 vagy 6, míg az erőteljes intenzitás nyolc vagy kilenc. (Ref 2, 23. oldal)

Napok hetente

A Medicine & Science által a Sports & Exercise által közzétett 2011-es tanulmány szerint a 45 perc kardiovaszkuláris gyakorlat nagy intenzitással növeli az anyagcsere sebességét 14 órán keresztül. (3. hivatkozás) A tanulmány szerint a tantárgyak az edzés során égett kalóriák további 37 százalékát elégették, miután befejezték a munkát. Tehát, ha 500 kalóriát éget, erőteljes intenzitással, további 185 kalóriát éget el a következő 14 órában. Győződjön meg róla, hogy hetente legalább hat napot legalább 45 percet kell tartania, hogy a legjobb eredményeket biztosítsa.

Biztonságos fogyás

A súlycsökkenés fokozatos folyamat. Annak érdekében, hogy a súlyt tartsa, hetente egy-két fontot célozzon meg. Azok az emberek, akik ilyen testsúlyt veszítenek, sokkal sikeresebbek maradnak, mint a farkasok vagy extrém intézkedések. (Ref 4 & 5) Minden font zsír 3500 kalóriával rendelkezik, így ha hetente két fontot veszít biztonságosan, akkor naponta 1000 kalóriát kell csökkentenie. (Ref 4 & 5) Hozz létre ezt a hiányt a kalóriák korlátozásával, a testmozgással, vagy mindkettő kombinációjával – ami a legjobb lehetőség. Beszéljen orvosával a program megkezdése előtt, különösen akkor, ha különleges egészségügyi problémái vannak, vagy ha nem volt rendszeres fitness-rutin.

Kerékpárverseny

A kerékpározás az álló vagy fekvő kerékpáron élvezetes lehet, de néha változásra van szükség. Próbáljon ki egy beltéri kerékpározási osztályt hetente két napra, ha változtatásra van szüksége, vagy dolgozzon ki egy barátjával egy állandó kerékpáron. Ezek a változtatások időnként szükségesek, azonban ügyeljünk arra, hogy fenntartsuk a kívánt intenzitást a képzések során. Beszélgetés közben az osztály vagy az álló kerékpáron az intenzitás szintjétől fókuszálhat, lelassíthatja a haladást a testsúlycsökkenésig.