Hogyan lehet megszabadulni a hát akne ecettel

Az akne akkor fordul elő, amikor a felesleges olaj és az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat. Az Acne.org szerint a háton kialakuló pattanások néha súlyosabbak, mint az arcpizsna, mert a hátsó pórusok nagyobbak, a bőr vastagabb és a hátsó közel állandó kapcsolatban áll a ruházattal és ágyneműkkel. Az ecet egy természetes fertőtlenítőszer, amely segíthet megszabadulni a pattanásoktól, ha megöli a P. acnes-t, akne pattanásokban érintett baktériumot. Az ecet lebontja a faggyút, és segít egyensúlyban tartani a bőr pH-értékét, javítva egészségi állapotát, és kevésbé vendégszeretővé teszi a baktériumokat.

Naponta használj meleg vízzel és enyhe szappannal. Hámozza le a hátát egy hosszúkezes hámlasztókefével és egy finom szemcsés termékkel. A hetente kétszer vagy háromszor hébrázolva általában elegendő ahhoz, hogy megakadályozza az eltömődött pórusokat az elpusztult bőrsejtek miatt.

Öblítse le a hátát egy négy rész vízzel, egy rész almás ecettel, hogy eltávolítsa a megmaradt bőröndöt és szappanmaradványokat. Ehhez csak mielőtt kilépne a zuhanyzóból. Ne öblítse le. Bármely ecet szaga szétesik, ahogy a bőred megszárad. Add hozzá vagy kevesebb vizet az oldathoz, attól függően, hogy a bőr reagál-e a megoldásra.

Patkálja a bőrt száraz, tiszta törülközővel. Ne dörzsölje a bőrt, mert ez irritációt okozhat és ronthatja a pattanást. Hagyja a hátát levegőn szárítani, ha lehetséges.

Használjon pamut golyót, hogy alkalmazzon teljes erősségű almaecetet a foltokra. Lehet, hogy szüksége van valakire, aki segít elérni a hát felső vagy középső részét. Engedélyezze a bőr kiszáradását. Hígítsa vagy hagyja abba az ecetet, ha észreveszi a pattanások romlását, bőrirritációt vagy egyéb problémákat.

Alkalmazzon bármilyen akne-kezelést a bőrgyógyász irányítása szerint, mielőtt öltözködne.