Hogyan kell sütni cornish tyúk a sütőben

A Cornish játék tyúk, vagy Poussin, egy fiatal hibrid csirke értékesített egész sok élelmiszerboltban. Neve elnyerése ellenére a Cornish vadászkutya lehet férfi vagy nő, és belföldön emelkedik. A madár minden fehér húsból áll, amely sokkal zamatosabb, mint egy teljesen kifejlett csirke. Az egyik Cornish játék tyúk egy nagy szolgálatot jelent. Kb. 1 1/2 órát vesz igénybe két átlagos méretű madár sütéséhez.

Melegítsük fel a sütőt 325 fokos fahéternél.

Kombináljuk a szójaszózt, osztriga mártással, zúzott fokhagymával és fekete borssal egy nagy keverőedénybe. Keverjük össze egy fából készült kanállal, hogy összekeverjük az összetevőket. Alternatív megoldásként használja a kedvenc Cornish tyúkkeverék keverékét.

Helyezze a Cornish tyúkokat a nagy keverőedénybe, és fújja át őket a fűszerezés keverékébe. Hagyja a Cornish tyúktól 15 percig szobahőmérsékleten állni.

Vigye át a Cornish-tyúkot egy sütőedénybe. Öntsük a fűszerkeveréket a tálról a tyúk tetejére.

Fedjük le a tyúkokat alumínium fóliával és süssünk egy órát fontonként. Például, ha két 1 fontos madár van, süssük egy órát.

Távolítsák el az alumíniumfóliát a Cornish tyúktól. Helyezze a vajat minden egyes Cornish tyúk tetejére. Növelje a sütő hőmérsékletét 400 fok Fahrenheitre, és hagyja, hogy a tyúkok további 25 percig süsse őket.

Vegye ki a tojásokat a sütőből, és húzza a hús hőmérőjét a legvastagabb pontra. Ne hagyja, hogy a hőmérő csúcsa csontot érjen. Ha a belső hőmérséklet nem regisztrált legalább 160 Celsius fokot, folytassa a sütést 10 perces lépésekben, amíg el nem éri ezt a hőmérsékletet.

Szeletek és azonnal szolgálják a Cornish tyúkokat.