Hogyan lehet eltávolítani a kerékpár kormányt

A kerékpár kormánybotok különböző kialakításúak, így az eltávolításukhoz szükséges módszer a motor típusától függően változik. Az újabb kerékpárok menetes szárral rendelkeznek a könnyű magasságállításhoz. A régebbi egységeknek olyan szárak vannak rögzítve, amelyeknél a kulcsnak meg kell adnia a kulcstartók magasságát. Hogy elmondja a különbséget, üljön a kerékpárra, és nézze meg a kormányt, amely összeköti a kormányt a kerettel. Ha a záró anya nem forog kézzel, a kerékpár menetes fejhallgatóval rendelkezik. Függetlenül attól, hogy a motorkerékpár stílusa van-e, a kormányt eltávolítani nem nehéz, és csak néhány percet vesz igénybe.

Menetes fejhallgató

Húzzon le minden kábelt a kormányra. Ez gyakran kézifékeket és sebességváltókat jelent. Használjon csavarhúzót vagy Allen csavarkulcsot a kábelek leválasztásához vagy a záróelemek eltávolításához.

Threadless Headset

Forgassa el a reteszelő anyát az óramutató járásával ellentétes irányba, amíg a kormánykerék elmozdul. Az anyacsavar a száron található, amely összeköti a kormányt a kerékpár keretével. Használjon állítható csavarkulcsot a záróanya elforgatásához.

Húzza felfelé a kormányt, amíg teljesen el nem tűnik a kerékpár keretéből.

Húzza ki a kábeleket vagy a kormánycsatlakozókat egy csavarhúzóval vagy a csavarhúzóval.

Keresse meg az elülső lapot, amely a villákon ül, ahol a kormányrúd hajlata megfelel a kerékpár vázának. Csavarja le a csavart, miközben az előlapot a száron tartja. Tegye félre a csavart és az előlapot.

Húzza felfelé a kormány felső részét, hogy felemelje a szár szerelvényt.

Fordítsa el a rögzítő lapot, amely rögzíti a szárat a kerékpár keretéhez, erre nincs szükség csavarkulcsra. Fogja meg a lapot a kezével, és fordítsa el az óramutató járásával ellentétes irányban. Húzza fel a szárat, hogy eltávolítsa a keretből, ha szükséges.