Hogyan öltözködni

Öv hal, más néven ezüst horgász hal, egy kígyószerű faj finom, fehér hús. Az övfejet főzheti a bőrrel vagy anélkül, és sokféle módon. Sok ázsiai piac kis halat és filéket árul el a prémium áron.

Gőz

Tiszta íz, hogy jól megy a rizs és citrus szószok, gőz öv hal. Tisztítsa meg az övfej filéket, és helyezze őket egy gőzölős rackbe. Tegyük fel őket egyszerű összetevők, mint például a tört fokhagyma, reszelt gyömbér, szeletelt mogyoróhagyma és zúzott piros paprika. Gőzölje meg a halat kb. 10 percig, vagy amíg a közepén áttetsző. Nem igényelnek nehéz szószokat, mert a gőzölés lehetővé teszi az összetevők ízének átáramlását az öves halakon keresztül, ízletes gyümölcslevek készítésével.

Civakodás

A roston süllyesztett öves halak enyhén szénsavas külsejűek, gazdagsága minden harapnivalóval megnöveli az ízt. Melegítsük fel a brojlert és helyezzük az övfej filét egy alumínium fóliával borított sütőlapra. A bőr nélküli filé a legjobban működik. Megszórjuk őket vastag ételekkel, például sóval, borssal, fokhagymával és hagymával. Rozsdamentes külsejűekhez adjunk hozzá egy kis patkányt vaj vagy alacsony zsírtartalmú vaj helyett. Az övfej filéket kb. 4 perccel oldalra, vagy egészen áttetszővé tegye. Hűtsük le a filmet két percig, és tálaljuk.

Pan Fry

Olyan lédús filé esetében, amelyek vastag, természetes mártással készülnek, tálaljuk meg a öves halat. Az öves halfilmet lisztbe keverjük, egyszerű fűszerekkel, például sóval és borssal. Előmelegítsen egy serpenyőt közepesen magasra, és adj hozzá egy nikkel méretű csepp növényi olajat. Az alacsony zsírtartalmú olajat a kalóriák csökkentésére kell választani. Add hozzá a filmet a serpenyőbe, és főzzük őket három-négy percig oldalanként, vagy amíg pattanásig. Azonnal, mielőtt eltávolítaná a filmet a serpenyőből, tegyen hozzá egy mézet vagy citromlevet egy körethez.

Süt

A sült öves halak a leginkább ízletes kenyérrel ízlik, hogy a finom hús nedves maradjon. A kenyérsütés kellemes kontrasztot eredményez. Melegítsük elő a sütőt 400 fokos fahéternek. Vezesse a bőr nélküli öves filéfilmet a megvert tehenekbe, és fűszerezett kenyérhúsba dobja. Tangier íz esetén alacsony zsírtartalmú majonézet használjunk a megkevert tojás helyett. Helyezze a filét egy enyhén zsíros sütőedénybe, használjon alacsony zsírtartalmú főzőspray-t a kalória csökkentéséhez. Sütjük az öves halat, amíg a belső hőmérséklet eléri a 145 F-ot, vagy körülbelül 10 percet.

A füstölt öv hal sima és kellemes ízű, melyet a filé minden harapása áztatott. A bőrön elhelyezett övfej filé a legjobban működik. Használjon enyhén ízesített faanyagot, például éger, a legjobb ízlés szerint. A gyártó utasításai szerint előmelegítsen egy dohányosot 150 F-ra. A filmet egy óráig füstölje, majd növelje a hőt 200 ° C-ra. Füstezze a filéket további két órán át, vagy amíg középen nem éri el a 165 F-ot.

Füst