Mennyi zsír vagy kalória van nyers avokádóban?

A gyümölcs a bogyócsaládban, az avokádó szignifikánsan különbözik a többi tápanyagtartalmú gyümölcstől, a kalóriák többsége zsírból származik. Közép- és Dél-Amerikából származik, az USA-ban fogyasztott avokádó 90 százaléka Kaliforniában nő, 9 százalék Floridában nő. A kaliforniai avokádók kilencvenöt százaléka a Hass avokádó. Az USDA National Nutrient Database szerint a kaliforniai és a floridai avokádó táplálékhoz hasonló. A Kaliforniai Avokádó Bizottság a kiszolgáló méretét 1 oz méretűre becsüli, ez az avokádó 1/5-e, 2-3 vékony szelet vagy 2 evőkanál. Pirított avokádó.

Kalória

A Kaliforniai Avokádó Bizottság szerint egy 1 oz. Az avokádó 50 kalóriát tartalmaz. Ezek közül 35 kalória származik a zsír. Ha nagyobb adagot eszel, állítsa be a kalóriatartalmat ennek megfelelően, például egy kaliforniai avokádó fele 125 kalóriával rendelkezzen.

Zsír

4,5 g teljes zsírt vagy 7 százalékos napi értéket (DV) tartalmaz egy 1 oz. Avokádó kiszolgálása. A zsírtartalom elsősorban szív egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavak, 3g. 0,5 g mindegyike többszörösen telítetlen és telített zsírsav. A fele avokádó 11 g teljes zsírt tartalmaz, köztük 7,5 g egyszeresen telítetlen és 1,25 g többszörösen telítetlen és telített zsírt. Az avokádó transz-zsír és koleszterinmentes. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a telített zsírok helyett egy telítetlen zsírokat válasszanak a szív egészséges étrendjének részeként. Használj például avokádó szeleteket vagy 2 evőkanál. Pirított avokádót a majonéz helyett egy szendvicsen.

Szénhidrát

Egy 1 oz. Az avokádó adagja összesen 3g teljes szénhidrátot tartalmaz, amely 2 g keményítőt, komplex szénhidrátot tartalmaz. Vannak 1 g rostok, vagy 4 százalék DV. A fele avokádó 7,5 g szénhidrátot és 2,5 g rostot tartalmaz. A szálnak számos egészségügyi előnye van, beleértve a koleszterinszint csökkentését, a vércukorszint szabályozását és az emésztőrendszert. Az avokádók nem tartalmaznak cukrot.

Fehérje

1 g fehérje van 1 oz. Avokádó, vagy az RDA felnőtt férfiaknak vagy nőknek az IDA által felsorolt ​​2% -a. Fél avokádó 2,5 g fehérjét biztosít. A fehérje fontos a szervezetben a szövetek építésére és javítására.

Vitaminok

Az avokádó számos vitamint tartalmaz. Egy 1 oz. A K-vitaminnal szemben a DV 8% -át biztosítja, amit az IOM jelentések fontos szerepet játszanak a véralvadásban és a csontanyagcserében. 7 százalékát is biztosítja a folsav DV esetében. A fólia segít az új sejtek előállításában és fenntartásában, a DNS és az RNS létrehozásában, a normál vörösvérsejtek kialakításában és a vérszegénység megelőzésében, az NIH Étrendkiegészítők Hivatala szerint. Különösen fontos a terhesség és a csecsemőkor. Egy 1 oz. Az avokádó adagja 4 százalékos DV-t tartalmaz a C-vitamin, az E-vitamin és a B-komplex vitaminok pantoténsav, riboflavin, niacin és piridoxin esetében. A C és E vitaminok antioxidáns vitaminok és szerepet játszanak az immunrendszer működésében. A B-komplex vitaminok szerepet játszanak az energia-metabolizmusban, más funkciók mellett.

Egy 1 oz. Az avokádó kiszolgálója a DV káliumhoz való 4% -át biztosítja, amely a folyadék egyensúlyát a sejten belül és kívül tartja. Az IOM szerint a vérnyomás emelkedését is megfékezik a nátrium feleslegének növekedése miatt. Az avokádó nátriummentes.

Ásványok